ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τις συνομιλίες εξετάστηκαν η επιθετικότητα του Ισραήλ στη Γάζα και η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή.
Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ πλήττουν το ιστορικό καθεστώς και την ιερότητα της πόλης, απειλώντας ευθέως την παράδοση ειρηνικής συνύπαρξης μουσουλμανικών, χριστιανικών και εβραϊκών κοινοτήτων.
Οπως αναφέρεται στο edotourkia, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο Νετανιάχου “απέδειξε πως δεν επιδιώκει την ειρήνη, επιτιθέμενος πρόσφατα και στο Κατάρ”, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι συνεχίζει τις επιθέσεις του “χωρίς να κάνει διάκριση ανάμεσα σε τζαμιά και εκκλησίες”.
Πρόσθεσε επίσης ότι “η Τουρκία επιθυμεί στενή συνεργασία για την προστασία της χριστιανικής και μουσουλμανικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη”.
Διαβάστε επίσης:
Στάρμερ: Η Βρετανία δεν θα παραδώσει ποτέ τη σημαία της στην ακροδεξιά
Κυριάκος Μητσοτάκης – Αντόνιο Κόστα: Προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Study in Greece: Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα για τις ελληνικές σπουδές ανά τον κόσμο
- Allwyn AG: Ο Κάρελ Κόμαρεκ νέος πρόεδρος του ΔΣ – Εκτελεστικό μέλος ο Robert Chvátal
- Βουλή: Στοιχεία για τους Έλληνες ναυτικούς που είναι εγκλωβισμένοι στον Περσικό Κόλπο έδωσε ο Στ. Γκίκας
- Κάγια Κάλας: Θετικές οι χώρες στην ενίσχυση της επιχείρησης ASPIDES, χωρίς προς το παρόν εντολή για το Στενό του Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.