ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Πάτρα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις φωτιές που έχουν πλήξει την περιοχή.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 19χρονος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή Συχαινά, υποδεικνύοντας μάλιστα και το σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Ο νεαρός περιέγραψε τις κινήσεις του, φέροντας ως συνεργό έναν 27χρονο, ο οποίος συνελήφθη επίσης αλλά αρνείται κάθε συμμετοχή.
Καταθέσεις και στοιχεία της έρευνας ενισχύουν τη μαρτυρία του 19χρονου. Μια γυναίκα δήλωσε ότι είδε τους δύο άνδρες να πετούν ένα μπουκάλι, το οποίο εντοπίστηκε στο σημείο και φέρεται να περιείχε εύφλεκτο υγρό.
Παράλληλα, για τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο συνελήφθη την Τετάρτη ένας 25χρονος. Την ίδια μέρα οι Αρχές προσήγαγαν και ένα ακόμα άτομο, το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή της Αρόης να κινείται ύποπτα με τέσσερις αναπτήρες στην κατοχή του.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις δύο συλλήψεις για τη φωτιά στην Πάτρα
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών πραγματοποιήθηκε αυτεπάγγελτη έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν εμπλεκομένων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από βραδινές ώρες 12 Αυγούστου 2025, στην περιοχή Συχαινά Αχαΐας.
Από την αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, την πραγματοποίηση λοιπών ανακριτικών πράξεων και την επισκόπηση βιντεοληπτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων, ηλικίας 27 και 19 ετών.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι που περιείχε πιθανόν εύφλεκτο υλικό, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε απορριφθεί από έναν εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή δασικής έκτασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσοχοΐδης από την Κρήτη: Τέλος στην ανοχή – Εφαρμογή της νομιμότητας σε όλη τη χώρα
- Alpha Bank: Η διοίκηση του Ταμείου Ανάκαμψης στα Small Business Workshops
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση αποξηραμένης φράουλας
- Λιβάνιος σε Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης της Σερβίας: Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η επένδυση στο Σταθμό των Ευζώνων
