ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πλήθος ενεργών εστιών», ανέφερε στη βραδινή του ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.
Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης, στις τελευταίες 48 ώρες εκδηλώθηκενα 152 διαφορετικές αγροτοδασικές πυρακγιές. «Κάθε νέα εστία έχει τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε επικίνδυνο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, επισημαίνοντας πως «πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη».
Στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 4.850 πυροσβέστες ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 62 εναέρια έδιναν μάχη με τις φλόγες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής. Το 112 έχει στείλει 34 μηνύματα για εκκενώσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ συνδράμουν.
«Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε τα ενεργά μέτωπα. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών. Τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.
Διαβάστε επίσης
Ομόλογα: Άνοδος του γερμανικού 30ετούς στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας – Η ανακοίνωσή της οικογένειάς της
- Πόλεμος στο Ιράν: Ζημιές από ιρανική επίθεση σε εργοστάσιο στο νότιο Ισραήλ – Πλήγμα στο ιρανικό πανεπιστήμιο στην Ισφαχάν
- Νετανιάχου: Για λόγους ασφαλείας η απαγόρευση εισόδου του Λατίνου Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο
- Ιταλία: Στήριξη Μελόνι στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων που του απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.