ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ώρα που συνεχώς ξεπηδούν πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς «στο κόκκινο» και παρά τις συνεχείς ισχυρές συστάσεις των αρχών, υπάρχουν άνθρωποι που ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, καπνίζουν μελίσσια ή κάνουν θερμές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους.
Αυτό προκύπτει από τον απολογισμό των συλλήψεων και των υψηλών προστίμων τις τελευταίες μέρες, από την Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, έγιναν τέσσερις συλλήψεις για τους παραπάνω λόγους, σε Αττική, Εύβοια, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα:
* Συνελήφθη χθες, 11 Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ Χαλκίδας, ημεδαπός, για καύση απορριμμάτων σε οικοπεδικό χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του Δήμου Χαλκίδας στην Εύβοια και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250 ευρώ.
* Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.750 ευρώ, στις 8 Αυγούστου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ Αθηνών, σε ημεδαπό, για καύση σε υπολείμματα καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του Δήμου Διονύσου στην Αττική.
* Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.625 ευρώ, χθες, 11 Αυγούστου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους της 2ης ΕΜΑΚ, σε ημεδαπό, για εκτέλεση θερμών εργασιών σε οικοπεδικό χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη.
* Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, σήμερα, 12 Αυγούστου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ Νέου Μαρμαρά, σε ημεδαπό, για εκτέλεση εργασιών καπνίσματος μελισσιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του Δήμου Σιθωνίας στην Χαλκιδική.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με το ΕΣΥ
Υπουργείο Εξωτερικών για πρεσβεία του Λουξεμβούργου: «Δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Ελλάδας»
Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύεται την Goldman Sachs: «Η τράπεζα έκανε κακή πρόβλεψη για τους δασμούς»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φόνος στο Μονακό: Ποιος ήταν ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης Έντμοντ Σάφρα, πώς έχτισε την αυτοκρατορία του και τελικά, ποιος ευθύνεται για τον θάνατό του;
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τελική ευθεία η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού – Στα ταμεία του Δημοσίου έως 1,3 δισ. ευρώ
- Αποκάλυψη για ΔΕΣΦΑ: Τέλος η Μαρία Ρίτα Γκάλι από CEO – Οι λόγοι που οδηγούν στην αποχώρησή της μετά από 5 χρόνια
- Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά