ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Terminal Investment Ltd., ο πυλώνας τερματικών σταθμών του ομίλου MSC, του Τζιανλουίτζι Απόντε και επίσης ιδιοκτησίας της Global Infrastructure Partners, κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ομολόγων.
Αυτή η άντληση ομολόγων έχει προγραμματιστεί να αποπληρωθεί από την Til σε διαφορετικές λήξεις επτά, δέκα, δώδεκα και είκοσι ετών και, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την επιχείρηση, είναι από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τοποθετήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής το 2025.
Το πακέτο ομολόγων προωθήθηκε τόσο σε δολάρια όσο και σε ευρώ. Οι Citigroup Inc. και Mizuho Financial Group Inc. ενήργησαν ως μεσίτες τοποθέτησης.
Επισημαίνεται ότι η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια εποχή που η δασμολογική αβεβαιότητα, λόγω νέων δασμών, ασκεί πίεση στον ναυτιλιακό τομέα, με τους διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας να συνεχίζουν τις εμπορικές συνομιλίες.
Η TIL, είναι ένας όμιλος που λειτουργεί τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων σε όλο τον κόσμο, υπέβαλε προσφορά 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κοινοπραξία με την Blackrock Inc. για την απόκτηση των λιμένων που διαχειρίζεται η CK Hutchison Holdings Ltd. , σε μια συμφωνία που περιπλέκεται από γεωπολιτικές επιπτώσεις και συμφέροντα στη Διώρυγα του Παναμά, αλλά θα μπορούσε να επιλυθεί σύντομα και ομαλά εάν οι αγοραστές επιτρέψουν στην Κίνα (μέσω της COSCO) να συμμετάσχει στη συμφωνία.
Διαβάστε επίσης:
ISWAN: Αύξηση στην κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση πληρωμάτων στα σκάφη αναψυχής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Επιστολή Φαραντούρη στον Ιταλό ΥΠΕΞ: «Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Ελλάδα στη Μεσόγειο»
- Πώς θα εξασφαλίσετε υψηλότερη σύνταξη – Τι συμφέρει μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
- Metlen: Ποδαρικό με limit up….σαν χειροκρότημα- Νέο κεφάλαιο νέα δυναμική
- Τηλεπικοινωνίες: Πεδίο ανταγωνισμού οι συνδέσεις FTTH σε μια αγορά που μεγαλώνει
