Η Μαρία Αγγελικούση διατήρησε τα πρωτεία μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών, όσον αφορά στο στόλο με την μεγαλύτερη χωρητικότητα σε dwt, στο δωδεκάμηνο που πέρασε.
Ωστόσο, ο Πέτρος Παππάς, διαθέτει τα περισσότερα πλοία με 164 μονάδες στο νερό και ακολουθεί σε αριθμό πλοίων η Αγγελική Φράγκου με 154 πλοία.
Όμως, η Μαρία Αγγελικούση, μαζί με τα 22 υπό ναυπήγηση πλοία φτάνει τα 159 πλοία, με συνολική χωρητικότητα 25.605. 315 dwt.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας της Naftiliakis – Newsfront, που δημοσιεύει σήμερα το mononews, υπάρχουν 78 εκατομμυριούχοι σε dwt εφοπλιστές.
Από την επεξεργασία των στοιχείων αυτών, προκύπτει ότι τα αδέρφια, Αθανάσιος, Ανδρέας και Κωνσταντίνος Μαρτίνος, αθροιστικά κατέχουν 243 πλοία.
Επίσης, η Μαρία Αγγελικούση και η αδερφή του πατέρας της, Άννα Αγγελικούση διαθέτουν 224 πλοία.
Αλλά και τα αδέλφια, Γιώργος και Δημήτριος Προκοπίου διαχειρίζονται 142 πλοία.
Άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο από την έρευνα είναι ότι πέντε γυναίκες, Μαρία Αγγελικούση, Αγγελική Φράγκου, Άννα Αγγελικούση, Ιφιγένεια Παναγιωτίδη και Ευγενία Ανδριανοπούλου, που οι εταιρείες τους αναφέρονται ανάμεσα στις 78 μεγαλύτερες σε χωρητικότητα εταιρείες, συνολικά διαθέτουν στόλο που αποτελείται από 418 πλοία.
Όμως, αν σε αυτά προστεθούν τα υπό ναυπήγηση πλοία, τότε ο συνολικός αριθμός των πλοίων τους ανέρχεται σε 460 πλοία.
Η Μαρία Αγγελικούση, με τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες, Maran Tanker, Maran Dry, Maran Gas, βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ισχυρότερων ελληνικών ναυτιλιακών ομίλων, με 144 πλοία συνολικής χωρητικότητας 26.932.581 dwt.
Δεύτερος ακολουθεί ο Γιώργος Οικονόμου με 134 πλοία συνολικής χωρητικότητας 17.957.731 dwt.
Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Αγγελική Φράγκου, με 154 πλοία συνολικής χωρητικότητας 16.676.984 dwt. Στην αντίστοιχη λίστα, του Ιουνίου 2023, κατείχε 178 πλοία που η χωρητικότητα τους ήταν στα 19.243.387 dwt. Στο διάστημα αυτό από την πώληση μεγάλου αριθμού πλοίων κατοχύρωσε σημαντικά κέρδη και ταυτόχρονα ανανέωσε τον στόλο της.
Κατά μία θέση, ανέβηκε ο Γιώργος Προκοπίου με 98 πλοία, χωρητικότητας 15.772. 997 dwt.
Στην πέμπτη θέση, ακολουθεί ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk με 164 πλοία και 15.615.00 dwt.
Στην έκτη θέση είναι πλέον η Anglo – Eastern Ship Management (Hellas) του Πήτερ Γ. Λιβανός, με 56 και 13.986.341 dwt.
Ακολουθεί στην έβδομη θέση η Άννα Αγγελικούση, με 80 πλοία και 11.158.521 dwt.
Στην όγδοη θέση έρχονται ο Κωνσταντίνος και ο Νικόλας Μαρτίνος με 90 πλοία συνολικής χωρητικότητας 10.508.938 dwt.
Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ο Νίκος Τσάκος, είναι σταθερά στην ένατη θέση με 91 πλοία, χωρητικότητας 9.964.900 dwt.
Στην δέκατη θέση είναι ο Διαμαντής Διαμαντίδης με 58 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 9.182.588 dwt.
Ενδέκατος ακολουθεί ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος της Costamare με 106 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 8.985.036 dwt.
Ο Ανδρέας Μαρτίνος, της Minerva, βρίσκεται με 76 πλοία και χωρητικότητα 8.439.864 dwt, στην δωδέκατη θέση.
Ο Γιάννης Κούστας, κατέχει 83 πλοία, η Technomar του Γιώργου Γιουρούκου με 97 πλοία, ο Θεόδωρος Βενιάμης και Τζώρτζης Γκάμπριελ με 48 πλοία, ο Ευάγγελος Μαρινάκης με 69 πλοία, ο Χάρης Βαφειάς με 86 πλοία, ο Αθανάσιος Μαρτίνος με 77 πλοία, ο Λου Κολλάκης με 60 πλοία και ο Συμεών Παληός με τις δύο κόρες του, Σεμίραμις και Αλίκη με 48 πλοία.

Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΑΣ – Τσέχων για την παραγωγή πυρομαχικών στο Λαύριο – Ολες οι λεπτομέρειες του deal
- Μητσοτάκης: Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε
- Ιράν: Νόμιμοι στόχοι λιμάνια, αποβάθρες και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΑΕ, λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή 7 του τραμ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.