ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων διορίζεται με την με αριθμό 122341 ΕΞ 2025 απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 878,18-7-2025 ) η Σταματίνα Παπαδόγγονα του Γρηγορίου, νομικός, στέλεχος του Τ.Π.& Δανείων.
Η κα Παπαδόγγονα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από την ίδια Σχολή και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στις διεθνείς σχέσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και ως συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών. Επίσης, έχει θητεύσει σε νευραλγικές Υπηρεσίες του Τ.Π&Δανείων, μεταξύ των οποίων η Διεύθυνση Δανείων ΟΤΑ, η Διεύθυνση Αναγκαστικής Εκτέλεσης, Νομική Υπηρεσία και τελευταία, η Διεύθυνση Διοικητικού, της οποίας προΐστατο έως την επιλογή της στη θέση της Προέδρου.
Την περίοδο 2012-2014 διετέλεσε Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας.
Η νέα Πρόεδρος του Οργανισμού επελέγη, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση μετά την σχετική διαγωνιστική διαδικασία που διεξήχθη από το ΑΣΕΠ, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.5062/2023, ο οποίος καθιέρωσε νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, κατόπιν ειδικής, γραπτής και προφορικής δοκιμασίας, αλλά και μοριοδότησης τυπικών προσόντων και επαγγελματικής εμπειρίας.
Η κα Παπαδόγγονα διαδέχεται τον πρώην Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη πενταετή θητεία του στην προεδρία του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Είναι η πρώτη φορά, που γυναίκα και μάλιστα στέλεχος του Ταμείου καταλαμβάνει τη θέση αυτή.
Διαβάστε επίσης:
ΕΚΤ: Ανακοίνωσε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας κινδυνεύει με ιστορικό πρόστιμο
ΤτΕ: Στο 3,6% ο ονομαστικός πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 1,9% στην Ευρωζώνη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάνατε λάθη στην εγγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο; Οι 3 λύσεις για να τα διορθώσετε
- Οι αντοχές της Πειραιώς, η διορατική Βρεττού και το παρασκήνιο με τα ΑΤΜ, η κίνηση – ματ του Πιέρ, τι τρέχει με την εφοπλίστρια Παληού, η επιστροφή του Greg κι ένας καυγάς στην Τήνο με διάσημο γυναικολόγο
- Κάιλι Τζένερ: Το βαρύ οικονομικό όπλο του K-Factor, έχει μεγάλο ταλέντο στα χείλη
- Toyota Ελλάς: Γεμίζει τα ταμεία της μητρικής – Εντυπωσιακές επιδόσεις
