«Η προωθούμενη απορρόφηση του ΕΛΟΕΝ από την ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ αποτελεί για τους Ναυτεργάτες επικίνδυνη εξέλιξη η οποία αποσκοπεί στη λεηλασία του μοναδικού ταμείου μας που έχει σήμερα σημαντικό αποθεματικό κεφάλαιο», επισημαίνει με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος και προσθέτει:

 «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση επιχείρησε να ενσωματώσει το ΕΛΟΕΝ στο ΝΑΤ! Τώρα αυτό μεθοδεύεται από την ΕΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ! Σε αυτή τη συγκυρία ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση: “Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”.

1

Το αποθεματικό του ΕΛΟΕΝ δεν είναι λάφυρο ούτε πεδίο συναλλαγής πίσω από κλειστές πόρτες. Η ΠΕΝΕΝ, μαζί με τους ναυτεργάτες, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη λεηλασία του Οργανισμού, την αλλοίωση του χαρακτήρα του και τη μετατροπή του σε εργαλείο κρατικού ή εργοδοτικού ελέγχου. Η θέση μας είναι σαφής, κατηγορηματική και αδιαπραγμάτευτη: Ο ΕΛΟΕΝ ανήκει στους ναυτεργάτες και σε κανέναν άλλο και έτσι θα διατηρηθεί ως αυτόνομος οργανισμός!».

Διαβάστε επίσης:

HELMEPA: Συνεχίζει την προσφορά της σε υποτροφίες για ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές σπουδές

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στο Ναύπλιο – Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης: Τα μεγάλα έργα υποδομής και η στρατηγική μετασχηματισμού του σε σημαντικό κόμβο εμπορίου και τουρισμού