ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, διακόπτοντας ένα σερί τριών διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς την επικείμενη απόφαση του OPEC+ αλλά και στην παρατεταμένη εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
Με το γεωπολιτικό ρίσκο να υποχωρεί, καθώς η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν αποδεικνύεται προς το παρόν αρκετά σταθερή, οι τιμές πετρελαίου δέχθηκαν νέες πιέσεις από την προσδοκία ότι ο OPEC+ θα συμφωνήσει αυτή την Κυριακή σε αύξηση της παραγωγής από τον Αύγουστο κατά τουλάχιστον 411.000 βαρέλια ημερησίως.
Ο OPEC+ αναμένεται από τους αναλυτές πως θα αποτελέσει τους επόμενους μήνες τον κύριο παράγοντα για την αγορά του πετρελαίου, καθώς μια νέα αύξηση της παραγωγής θα μπορούσε να οδηγήσει βαθύτερα σε καθεστώς υπερπροσφοράς.
Το αμερικανικό αργό (WTI), παράδοσης Αυγούστου, έκλεισε με πτώση 0,6% στα $65,11 το βαρέλι, σημειώνοντας συνολική απώλεια 8,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Το Brent έκλεισε το τρίμηνο με απώλειες 9,5%, με το συμβόλαιο Αυγούστου να λήγει στα $67,61 το βαρέλι. Το Brent Σεπτεμβρίου σημείωσε μικρή πτώση 0,1%, στα $66,74.
Διαβάστε επίσης
Bloomberg: Πρόθυμη η ΕΕ να δεχθεί τον καθολικό δασμό 10% του Τραμπ, αλλά ζητά κρίσιμες εξαιρέσεις
Ιταλία: Θα επιτρέψει την είσοδο 500.000 νέων μεταναστών τα επόμενα τρία χρόνια
Ο Τραμπ απειλεί ξανά με δασμούς την Ιαπωνία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης – φαρμακευτικές: Ο Υπουργός στέλνει τον λογαριασμό για το clawback στον Κ. Πιερρακάκη
- Γιατί έκαναν ράλι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και τράπεζες, ο Ψάλτης και το νέο πρόσωπο στην Alpha, τα ΕΛΤΑ και η πώληση για 1 ευρώ, στην αρένα ο Σκλήκας, τι τρέχει με την Ιόνιο Σχολή και ο συνοδός της Όλγας
- «Πουλήστε τα ΕΛΤΑ με 1 ευρώ για να τελειώνουμε» – Αρθρο παρέμβαση
- Έμιλυ Βαφειά: Η τέχνη δεν μπήκε στη ζωή μου· ήταν πάντα εκεί, όπως το νερό που κυλά χωρίς να ρωτά αν του ανήκει το ποτάμι