ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας και σύσσωμη η ηγεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.
Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ υπήρξαν επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών πλοίων που βρίσκονται κοντά στα Στενά του Ορμούζ.
Στη ναυτιλιακή κοινότητα εστάλη επείγουσα γραπτή ενημέρωση – η πέμπτη κατά σειρά – με σύσταση παραμονής σε ασφαλές λιμάνι ή αγκυροβόλιο γειτονικών χωρών, μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η ιρανική Βουλή ενέκρινε το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ. Πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν καλείται να λάβει την τελική απόφαση αναφορικά με το αν θα προβεί στο κλείσιμο αυτού του μεγάλης στρατηγικής σημασίας θαλάσσιας διόδου, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Διαβάστε επίσης:
Αγορά πετρελαίου: Σε αναμονή για νέα εκτόξευση των τιμών μετά την Αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Εγκαίνια: Η εμβληματική «Κόρη της Θήρας» στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο
Bloomberg: Η Ελλάδα καλεί τα πλοία να επανεξετάσουν τα ταξίδια μέσω του Ορμούζ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία: Εκτινάχθηκε η ανεργία πάνω από 8% για πρώτη φορά από το 2021
- Trastor: Μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την ΑΜΚ – Μιάμιση φορά καλύφθηκε η ζήτηση
- Η SoftBank εκτοξεύει τα κέρδη της χάρη στην αποτίμηση της OpenAI – Στόχος το ΑΙ
- H Αθήνα παίζει σε ρυθμούς NBA: Επιστρέφει το 3on3 Road to Glory της Novibet
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.