ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού της Πολωνίας κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη, με τον πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ να δηλώνει ότι ελπίζει πως το αποτέλεσμα αυτό θα δώσει νέα ώθηση στο υπουργικό του συμβούλιο μετά την “ήττα” του στις προεδρικές εκλογές.
Συνολικά 243 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 210 κατά.
O Πολωνός πρωθυπουργός είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, στον απόηχο της ήττας του Ράφαλ Τρασκόφσκι στις κάλπες.
Ο Τουσκ είχε υποστηρίξει τον φιλοευρωπαίο Τρασκόφσκι, ο οποίος συγκέντρωσε το 49,11% των ψήφων στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον Κάρολ Ναβρότσκι, που έχει την υποστήριξη του αντιπολιτευόμενου, εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), να αναδεικνύεται νικητής, λαμβάνοντας το 50,89% των ψήφων.
Η επιτυχία του εθνικιστή υποψηφίου έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοευρωπαϊκή δέσμευση της Πολωνίας υπό τον Τουσκ και τη στήριξή της στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Τουσκ: Η Πολωνία ενδέχεται να επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία το καλοκαίρι
Στη διαμάχη Τραμπ-Πάουελ και ο Βανς: «Κακοδιαχείριση από τη Fed στο θέμα των επιτοκίων»
Κυρανάκης: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ το Σάββατο 5 Ιουλίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το νέο σχέδιο εξωστρέφειας της Ελλάδας: 760 δράσεις σε 70 χώρες
- Αποστολάκη: Διεύρυνση των ανισοτήτων και παρασιτική ανάπτυξη το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών
- Τσιάρας: Μονόδρομος η δύσκολη μεταρρύθμιση για τη διαφάνεια στο σύστημα των ενισχύσεων
- Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu