ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε μέλος της Χαμάς στη Μαζράατ Μπέιτ Ζιν, στη νότια Συρία, λίγες ημέρες αφού εξαπέλυσε τα πρώτα του πλήγματα εναντίον της χώρας εδώ και περίπου έναν μήνα.
Η παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει σχολιάσει το πλήγμα.
Το Ισραήλ επεσήμανε την Τρίτη ότι στοχοθέτησε όπλα που ανήκαν στην κυβέρνηση της Συρίας, σε απάντηση για την εκτόξευση δύο βλημάτων εναντίον του ισραηλινού εδάφους, τα πρώτα μετά την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και την ανάληψη της εξουσίας από νέες αρχές.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς θεώρησε υπεύθυνο για τα πλήγματα αυτά τον πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα. Από την πλευρά της η Δαμασκός επεσήμανε ότι οι πληροφορίες για τα πλήγματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί και υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί απειλή για τις περιφερειακές χώρες.
Μια μάλλον άγνωστη ομάδα, οι “Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Μοχάμεντ Ντέιφ”, μια αναφορά στον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς που σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα το 2024, φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση βλημάτων εναντίον του Ισραήλ.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον ισχυρισμό αυτό.
Ισραήλ και Συρία έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατα απευθείας συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της διμερούς έντασης, μια σημαντική εξέλιξη για τους δεσμούς μεταξύ των δύο αντίπαλων χωρών.
Διαβάστε επίσης
Κολομβία: Επίθεση με έξι πυροβολισμούς δέχτηκε ο 39χρονος υποψήφιος πρόεδρος Μιγκέλ Ουρίμπε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- GBL: Το 15ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του κατέκτησε ο Ολυμπιακός
- Ζελένσκι: Κατηγορεί τη Ρωσία για “βρώμικο και πολιτικό” παιχνίδι γύρω από την ανταλλαγή αιχμαλώτων
- Πειραιάς: Χιλιάδες κόσμου στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή στην τελετή λήξης των Ημερών Θάλασσας 2025
- Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε πως ταυτοποιήθηκε η σορός του Μοχάμεντ Σινουάρ
