ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας, με ανάρτησή της στο “Χ”, υποστηρίζει σθεναρά ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που «υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη απέναντι στα πιο σοβαρά εγκλήματα. Πρέπει να παραμείνει απαλλαγμένο από πιέσεις και πιστό στις αρχές του. Θα υποστηρίζουμε πάντα το ζωτικής σημασίας έργο του και θα προστατεύουμε την ανεξαρτησία του».
Η δήλωσή της προστίθεται στις ανακοινώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που υποστήριξαν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αφού η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων δικαστών του εν λόγω δικαστηρίου, με τον ΟΗΕ να ζητά σήμερα την άρση τους.
Όπως δήλωσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Κομισιόν, η Ανίτα Χίπερ, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εξωτερικές υποθέσεις και την πολιτική ασφάλειας, σχετικά με το θέμα, «θα είμαστε πάντα υπέρ της παγκόσμιας δικαιοσύνης και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».
«Λυπούμαστε βαθύτατα για την απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις σε τέσσερα επιπλέον άτομα και θα παράσχουμε επίσης την πλήρη υποστήριξη και συμβολή μας για να διασφαλίσουμε την προστασία του Δικαστηρίου και του προσωπικού του», δηλαδή, όπως εξήγησε η κ. Χίπερ, «θα παρακολουθούμε τις επιπτώσεις του εκτελεστικού διατάγματος και στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε τυχόν περαιτέρω βήματα».
Διαβάστε επίσης:
Μερτς: Βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο ΝΑΤΟ μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος ιρανικού δικτύου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
- Σοκ στους Γεωργανάδες Τρικάλων: Μάνα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους
- Ο Τραμπ λέει ότι οι Ουκρανοί έδωσαν στον Πούτιν λόγο να τους βομβαρδίσει ανηλεώς
- Θεοδωρικάκος: Το υπ. Ανάπτυξης στηρίζει με €22 εκατ. την επένδυση της METLEN στον Βόλο
