ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με επίσημη δήλωσή τους στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος γνωστοποίησαν ότι δεν πρόκειται να παραστούν στη συνάντηση της Τετάρτης με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός «η πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη» και προσθέτουν: «Η μόνη συνάντηση θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες».
Υπενθυμίζεται πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμούς, Γιάννης Βρούτσης, είχε νωρίτερα προειδοποιήσει τις δύο ΚΑΕ πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνάντηση, τότε θα οδηγηθούμε σε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος άμεσα.
Η δήλωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:
«H πρόσκληση να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον καταζητούμενο ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, που απείλησε να βιάσει ένα ανήλικο παιδί μπροστά στα μάτια του πατέρα του, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Η μόνη συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες.
Όποιος επιθυμεί τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης, ας μεριμνήσει να προστατεύσει τον αθλητισμό από τα πρόσωπα που βάναυσα την καταπατούν».
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με αφορμή όσα έγιναν στον δεύτερο τελικό της Basket League μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, την Κυριακή 1 Ιουνίου στο ΣΕΦ. Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως η Πολιτεία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη εκτροπή, ενώ επανέλαβε ότι η αναβολή του τρίτου τελικού ήταν αναγκαία για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε και στην επιστολή-τελεσίγραφο, που απέστειλε στους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ, καλώντας τους σε κοινή συνάντηση την Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 15:00, με στόχο να δοθούν ρητές δεσμεύσεις για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών και την αποκατάσταση της αθλητικής τάξης.
«Δεν θα επιτρέψουμε ο αθλητισμός να γίνει όχημα διχασμού και βίας. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, το πρωτάθλημα θα τελειώσει εδώ, στο γραφείο μου», δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.
Τι δήλωσε νωρίτερα ο Γιάννης Βρούτσης:
«Πριν από λίγο εξέδωσα απόφαση βάσει της οποίας αναβάλλεται ο αγώνας. Την ίδια μέρα καλώ τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ, για να κάνουμε μία ηθική συμφωνία. Το μπάσκετ πρέπει να προχωρήσει. Να βγουν δημοσίως και να δεσμευτούν ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί χωρίς αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες. Να δοθεί μία ηθική δέσμευση. Όποιος δεν έρθει, θα πάρει την ευθύνη της μη προσέλευσης. Πριν λίγο έφυγε η επιστολή, οπότε δεν έχω απάντηση. Εγώ θα είμαι εδώ και θα περιμένω».
«Είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτά από τους παράγοντες. Αυτό θα τελειώσει. Αν δεν συμβεί αυτό που περιέγραψα, το πρωτάθλημα θα σταματήσει εδώ, στο γραφείο μου. Υπάρχουν και άλλα όργανα που έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αφού δεν το κάνουν θα το πάρουμε πάνω μας και θα πάμε μέχρι τέλους».
Διαβάστε επίσης
Δέσποινα Γιαννακοπούλου: Επιχείρησαν να με εξευτελίσουν επειδή είμαι η κόρη του Γιαννακόπουλου
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Πόλεμος ανακοινώσεων και βίντεο, κινδυνεύει με διακοπή το πρωτάθλημα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Γιαννακόπουλος (ΒΙΑΝΕΞ): Παγκόσμιος «παίκτης» στην παραγωγή ηπαρινών – Η συνεργασία με τη LEO
- Fenx: Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τη σιωπή του δρόμου με τα χρώματα του φωτός
- Η διεύρυνση εφαρμογής των έμμεσων τεχνικών ελέγχου από τις φορολογικές αρχές
- Το κράτος ως ρυθμιστής: θεατής, παίχτης, διαιτητής – ο ιδιώτης ως γκρινιάρης
