ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις αλλά και στο ενδεχόμενο επανεκλογής του.
«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την Τουρκία. Κάθε βήμα που κάνουμε ενισχύει την υπόσχεσή μας, τόσο προς τη χώρα μας όσο και προς εμάς. Έχουμε δημιουργήσει καλές σχέσεις όχι μόνο με τον κ. Τραμπ αλλά με πολλούς ηγέτες. Ίσως, μπορώ να κάνω ένα ταξίδι στην Αμερική. Νομίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε τετ α τετ τον κ. Τραμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
«Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν είναι τόσο ασήμαντες όσο νομίζουν κάποιοι. Η άποψη του κ. Τραμπ για την Τουρκία είναι πολύ θετική. Η άποψή μας για αυτούς είναι η ίδια. Έχουμε μια ισχυρή σχέση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ειλικρίνεια», πρόσθεσε ο Ερντογάν.
«Δεν είναι μέλημά μου η επανεκλογή μου»
«Σε όλη μου τη ζωή, έχω εκφράσει ότι η Τουρκία χρειάζεται ένα πολιτικό, δημοκρατικό και φιλελεύθερο σύνταγμα. Στο ίδιο σημείο είμαι και σήμερα. Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει στο μέλλον με ένα σύνταγμα που γράφτηκε και υποβλήθηκε από πραξικοπηματίες. Τώρα χρειαζόμαστε ένα σύνταγμα που υποβάλλεται από πολίτες, όχι από πραξικοπηματίες. Ως ΑΚP, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», επισήμανε ο Ερντογάν.
«Δεν έχω κάποιο μέλημα επανεκλογής ή να διεκδικήσω ξανά το αξίωμα. Μέλημά μας είναι πώς θα ανεβάσουμε τη φήμη της χώρας μας με τα βήματα που θα κάνουμε. Δόξα τω Θεώ, το εθνικό εισόδημα της Τουρκίας έχει πλέον φτάσει σε ισχυρή θέση», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:
Κρεμλίνο: Το δημοσίευμα της WSJ για τις δηλώσεις του Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τα όσα γνωρίζουμε
Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα της αναθεώρησης του συνταγματικού άρθρου για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
Τραμπ: Ενέδρα στον Ραμαφόσα στο Οβάλ Γραφείο – Τον κατηγόρησε για γενοκτονία λευκών Νοτιοαφρικανών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα πρόταση 20 δισ. δολαρίων του Τραμπ για την ασφάλιση των πλοίων στον Περσικό Κόλπο
- Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοινώσει ότι αναστέλλονται όλες οι πτήσεις προς και από το Ντουμπάι
- Ουκρανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη
- H Genco Shipping «θα εξετάσει» την νέα πρόταση της Σ. Παληού και του Π. Παππά με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.