ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την άμεση παρέμβαση του Κυριάκου Πιερρακάκη προκάλεσε η ανακοίνωση του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι και οι αναφορές τους ότι οι εν λόγω φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξακολουθούν να ασκούν εφέσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων, παρά τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα και υπαγορεύει την μη άσκηση ή την παραίτηση από ένδικο μέσο για τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα για το Δημόσιο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Υπουργός Οικονομικών σήκωσε το τηλέφωνο και συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και το δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα.
Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουν πως τόσο η Περιφέρεια Αττικής όσο και οι Δήμοι διαβεβαιώνουν πως θα αποσυρθούν άμεσα από όποια διεκδίκηση, εφόσον αυτή αποδίδεται σε εσφαλμένη ενέργεια των αρμόδιων υπηρεσιών και αποκλίνει από την ψηφισθείσα διάταξη.
Τον τελευταίο μήνα το Δημόσιο, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχει παραιτηθεί από τέσσερις υποθέσεις στο Εφετείο , με αριθμούς πρακτικών 3088/2025, 1880/2025, 2462/2025, 2463/2025. Θα ακολουθήσει παραίτηση από όλες τις υποθέσεις στο Εφετείο ενώ στην ίδια ενέργεια θα προβούν και οι ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού.
Η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών είναι σαφής και εκφράστηκε με την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής διάταξης για το Μάτι και τη Μάνδρα (άρθρο 224, νόμου 5193/2025). Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί μάλιστα νέα νομοθετική ρύθμιση που θα οριοθετεί τις δικαστικές προσφυγές του Δημοσίου εναντίον πολιτών , με φίλτρα και ορθολογικό τρόπο.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν
Ρούμπιο: Κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης της Συρίας- Μπορεί να απέχει εβδομάδες από έναν εμφύλιο
Φάμελλος σε μέλη ΣΥΡΙΖΑ: Η αλλαγή σελίδας για το κόμμα και τη χώρα προϋποθέτει τη δική σας συμμετοχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέες πιέσεις στον Στάρμερ για παραίτηση μετά τις νέες αποκαλύψεις για τον πρώην πρέσβη στις ΗΠΑ, Πίτερ Μάντελσον
- Χένρι Πόλσον (πρώην υπ. Οικονομικών): Οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμαστούν για ένα «βίαιο» κραχ στην αγορά ομολόγων
- Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών: Κοινή ευρωπαϊκή δράση, ζήτησε ο Μητσοτάκης
- Λέσβος: Αποζημιώσεις 8 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις τυροκομίας που επλήγησαν λόγω του αφρώδους πυρετού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.