ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να φτάσει -εκτός απροόπτου- σήμερα η δικογραφία των Τεμπών με το αίτημα του εφέτη ειδικού ανακριτή για αποστολή της στη Βουλή και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των δύο πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.
Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπακαϊμης διαβίβασε από την Παρασκευή τη δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, να καταλήξει στη Βουλή.
Την εξέλιξη φαίνεται πως σηματοδότησαν οι απολογίες του αναπληρωτή προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών. Φέρονται οι 2 κατηγορούμενοι να απέδωσαν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους γνώση της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Ο ανακριτής, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάζει τη δικογραφία «αμελλητί» στη Βουλή προκειμένου εκείνη να αποφασίσει εάν και για ποια μη προγεγραμμένα αδικήματα πρέπει να ελεγχθούν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Κώστας Καραμανλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Βράζουν» 30 CEOs φαρμακευτικών για το clawcack – Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν στον Άδωνι Γεωργιάδη
- 6 τρόποι για να καταλάβετε αν το κινητό σας έχει παραβιαστεί και τι να κάνετε στη συνέχεια
- Πώς διαβάζει το Μαξίμου τα «κόμματα» Τσίπρα και Καρυστιανού και τι φοβάται με τον Αντώνη Σαμαρά
- Πότε και ποιοι θα χτυπήσουν το σχολικό κουδούνι στο Ελληνικό