ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας εμπορικός πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», αλλά τίποτα δεν πρέπει να «αποκλειστεί», συμφώνησαν το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον απόηχο της επιβολής των νέων τελωνειακών δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες, Στάρμερ και Μακρόν «συμφώνησαν ότι ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, αλλά ότι τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ.
«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συζήτησαν επίσης τις ανησυχίες τους για τον παγκόσμιο αντίκτυπο (σ.σ. των αμερικανικών δασμών) στην οικονομία και την ασφάλεια, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία».
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες.
Διαβάστε επίσης:
USAID: Παγώνει η χρηματοδότηση της υπέρ των αμάχων στη Μέση Ανατολή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συναγερμός στην Άνδρο: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο βόρεια του νησιού – Σώθηκαν και οι 9 ναυτικοί
- Στο Άμπου Ντάμπι ο Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο οικονομία, επενδύσεις και η κρίση στην Μέση Ανατολή
- Παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων: ΗΠΑ και Ιράν στα πρόθυρα συμφωνίας – Υποχώρηση στο πετρέλαιο
- ΔΑΑ: Ισχυρό αποτύπωμα σε βάθος 25ετίας – Στο +8,1% η επιβατική κίνηση το α΄ τρίμηνο του 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.