ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέλος σε κάθε συζήτηση για το χρόνο παραγραφής των υπουργικών αδικημάτων επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Γιώργος Φλωρίδης παρουσίασε σήμερα τον εφαρμοστικό νόμο για τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019, που κατήργησε τη σύντομη αποσβεστική προθεσμία (παραγραφή) καταγγελλόμενων αδικημάτων των υπουργών.
“Έχει καταργηθεί από το 2019 με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ισχύει για τους υπουργούς ο χρόνος παραγραφής που ισχύει για όλους τους πολίτες”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός. “Ωστόσο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να σταματήσει κάθε συζήτηση για το ζήτημα της αποσβεστικής προθεσμίας για την ποινική ευθύνη υπουργών, με διάταξη απαλείφεται η διατύπωση στο νόμο του 2003 για την αποσβεστική προθεσμία και η οποία βεβαίως σε κάθε περίπτωση δεν ίσχυε μετά την αναθεώρηση του άρθρου 86 που πραγματοποιήθηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019.”
Σύμφωνα με τον υπουργό κανένα θέμα παραγραφής δεν τίθεται για καταγγελλόμενα αδικήματα τόσο του κ. Τριαντόπουλου όσο και άλλων υπουργών για την τραγωδία των Τεμπών.
Διαβάστε επίσης:
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Έως 7 Απριλίου οι αιτήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Winners & Losers: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του Οκτωβρίου
- Metlen: Τι φέρνει για τη μετοχή η έξοδος από τον δείκτη MSCI – Tα «όπλα» για τους Short παίκτες και οι αναμενόμενες πιέσεις
- Εκτός του MSCI Standard Greece τέθηκε η Metlen
- Όμιλος Ιατρόπολις: Η νέα επένδυση στο CyberKnife S7 και το πρώτο εγχείρημα εκτός Αττικής