ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι ο ειδικός απεσταλμένος του, ο Στιβ Γουίτκοφ, διεξάγει «σοβαρές συνομιλίες» με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Ελπίζουμε ότι (οι Ρώσοι) θα κάνουν το σωστό» είπε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ υποδεχόταν στο Οβάλ Γραφείο τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Ο Τραμπ είπε ότι οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου αφορούν και ένα «μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας».
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Ρώσος πρόεδρος για το θέμα, είπε ότι ήταν «ελπιδοφόρα» αλλά όχι πλήρης, δηλώνοντας ότι «θα ήταν πολύ απογοητευτικό» αν η Ρωσία απέρριπτε την πρότασή του για την Ουκρανία.
Ο Ρούτε από την πλευρά του είπε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή όπλων. Η συμμαχία υπολείπεται της Ρωσίας και της Κίνας σε ότι αφορά την παραγωγή όπλων, τόνισε ο γενικός γραμματέας.
Διαβάστε επίσης:
Συρία: Εκτάκτως στην χώρα δύο Τούρκοι υπουργοί και ο αρχηγός της ΜΙΤ για συνάντηση με τον Αλ Σάρα
Συρία: Εγγυάται τα δικαιώματα των γυναικών η συνταγματική διακήρυξη του κράτους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κουβέιτ: Μειώνει προληπτικά την παραγωγή πετρελαίου εν μέσω εντάσεων με το Ιράν
- Σοφιανά Κορινθίας: Φωτιά σε δασική έκταση – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, δείτε εικόνες
- Κόμπος στο BBC: «Η ζωή συνεχίζεται κανονικά στην Κύπρο» – Υπό έλεγχο η κατάσταση μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν πετρελαιοφόρο με σημαία Νήσων Μάρσαλ στον Κόλπο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.