ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέμπη: Προσαγωγές στην πορεία μαθητών και φοιτητών για τα 3 χρόνια – Το Σάββατο το πανελλαδικό συλλαλητήριο
Πρακτορεία ειδήσεων και μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τα μαζικά συλλαλητήρια μνήμης που έγιναν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους.
«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Ελλάδα σήμερα ζητώντας δικαιοσύνη στη δεύτερη επέτειο του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα», αναφέρει το Reuters, τονίζοντας ότι εκτός από την 24ωρη απεργία για την επέτειο του δυστυχήματος, πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν λειτούργησαν.

«Λαοθάλασσα στη μνήμη των θυμάτων της σύγκρουσης τρένων το 2023», ήταν ο τίτλος ενός τα τηλεγραφήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για τις διαδηλώσεις.

Το CNN είχε πρώτη είδηση στον ιστότοπό του τις διαδηλώσεις.
Σε περίοπτη θέση ο Guardian αναφέρεται σε ρεπορτάζ τους σε διαδηλώσεις σε 200 πόλεις και κοινότητες σε όλη τη χώρα, καθώς σε κοινότητες της διασποράς, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία, που γίνονται παρόμοιες διαδηλώσεις σε έκφραση της οργής που έχει προκαλέσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα.
«Στην Ελλάδα, οι οικογένειες των θυμάτων από την τρένα των Τεμπών ζητούν δικαιοσύνη», γράφει σε άρθρο της η Le Monde. «Γενική απεργία και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα (…) Δύο χρόνια μετά, η χώρα βιώνει ημέρα διαμαρτυρίας για τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα», αναφέρει η Liberation.
Δημοσίευμα του BBC ξεκινά: «Οι Έλληνες πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις τους εδώ και χρόνια και συμμετέχουν σε γενική απεργία τιμώντας τη δεύτερη επέτειο από τη σιδηροδρομική καταστροφή που άφησε πίσω της 57 νεκρούς και δεκάδες άλλους τραυματίες».
«Η οργή ξεχειλίζει καθώς η Ελλάδα θυμάται το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα δύο χρόνια μετά», είναι ο τίτλος άρθρου του Al Jazzera.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu καλύπτουν επίσης μεταξύ άλλων με τηλεγραφήματά του τις συγκεντρώσεις.
Διαβάστε επίσης:
Ολυμπιακός για Αλέξη Κούγια: Αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O «τρομερός τύπος» ΚΜ, τα σκουλαρίκια της Μπριζίτ, το κολιέ του Σαουδάραβα, φιλέτο καραβίδας στο Προεδρικό και η εντολή για Σκέρτσο
- Αμαλία Παυλίδου: Η Ελληνίδα που έστησε «βιομηχανία» εναλλακτικών θεραπειών με χιλιάδες πελάτες και εκατομμύρια κοινό
- Ανδρέας Μελάς: Στη Μελάς Μαρτίνος, ένας απατηλά απλός Weiss
- Ά. Γεωργιάδης – Ε. Αγαπηδάκη: «Κλειδωμένα» 3 προγράμματα «Προλαμβάνω» και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.