ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, όπου σχολίασε το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, που επικαλείται έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2016 και αναφέρεται στις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων:
«Τα πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από τρία συμβούλια που είναι στα νεοσύστατα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στον ΕΦΚΑ και γι αυτό εκδώσαμε εγκύκλιο για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών».
«Βλέπω τίτλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά έρχονται για να φθείρουν την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία είναι η μοναδική κυβέρνηση αυτής της χώρας, τα τελευταία πολλά χρόνια, που δίνει πραγματικά τη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή» είπε η κ. Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας «ανύπαρκτα» τα μεγέθη που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα για τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων και διευκρινίζοντας ότι η έκθεση του ΣΕΕΔΔ δεν καταγράφει μόνο τις υποθέσεις στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά περιλαμβάνει και τις υποθέσεις αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατρών, σωμάτων ασφαλείας κ.λπ. για τους οποίους, όπως εξήγησε, ισχύει «διαφορετική διαδικασία, στην έκθεση όμως καταγράφονται όλα μαζί».
Η υπουργός είπε πως «είναι απολύτως ψευδές» ότι υπάρχει αμνηστία σε υποθέσεις που υπάρχει παραγραφή αδικήματος. «Για όποιον καθυστερεί δεν υπάρχει αμνηστία» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι «κάποια υπόθεση που δεν έχει κριθεί, τρέχει κανονικά και δεν υπάρχει καμία αμνήστευση», ενώ «υπάρχουν και αδικήματα, για τα οποία δεν προβλέπεται καν η παραγραφή». «Κάποιος ο οποίος δεν έχει κριθεί, ενδέχεται, εάν στα δύο χρόνια δεν έχει γίνει η κρίση, να επιστρέψει στα καθήκοντά του, ωστόσο η υπόθεσή του θα εξεταστεί, δεν παραγράφεται» διαβεβαίωσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η επιστολή Λοβέρδου για το εξώδικο Βγενόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στουρνάρας: Υπέρ της εξόδου στις αγορές με λογικό επιτόκιο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακογιάννης: «Δεν συγχωρώ, δεν είμαι παπάς – Τέλος στην τρομοκρατία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί διαφωνούν J.P. Morgan και Deutsche Bank για τη μετοχή του ΟΤΕ
- Ο Άδωνις και οι υδατάνθρακες, ο Τσίπρας και το τρίγωνο των Βερμούδων, γαλέτα και χαβιάρι και η παιδική χαρά της Βουλής
- Ντόναλντ Τραμπ: Βλέπει λήξη του πολέμου στο Ιράν σε «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» – Οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδιο ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.