Σημαντική άνοδο στα καθαρά κέρδη ολόκληρου του έτους, ανακοίνωσε η Ferrari, επικαλούμενη ένα ισχυρό μείγμα προϊόντων και την αυξανόμενη ζήτηση για προσωπικές “πινελιές” στα οχήματά της, σύμφωνα με τον CEO της Ferrari, Benedetto Vigna.
Ειδικότερα, ο κολοσσός των πανάκριβων supercars σημείωσε καθαρά κέρδη 1,53 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,58 δισεκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το 2024, καταγράφοντας ένα άλμα 21% από το προηγούμενο έτος.
Τα καθαρά έσοδα πλήρους έτους ανήλθαν στα 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά σχεδόν 12% σε ετήσια βάση.
Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 2,56 δισ. ευρώ, από 2,28 δισ. ευρώ το 2023.
Η εισηγμένη στο Μιλάνο μετοχή της εταιρείας σημείωνε άνοδο 4,70% στις 16:12 ώρα Ελλάδος σήμερα Τρίτη, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειες.
Την ίδια στιγμή, η εισηγμένη στις ΗΠΑ μετοχή, έδειχνε άνοδο στο ταμπλό κατά 5,15%.
“Παράκαμψη” στους δασμούς των ΗΠΑ
Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, τα καθαρά της έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 5% σε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2025, αφού πέτυχε τους στόχους της το 2024.
“Σε αυτή τη σταθερή βάση, αναμένουμε περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη το 2025, η οποία θα μας επιτρέψει να φτάσουμε ένα χρόνο νωρίτερα στο υψηλό επίπεδο των περισσοτέρων από τους στόχους κερδοφορίας μας για το 2026”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Vigna.
Όπως ανέφεραν αναλυτές στο CNBC, στα τέλη του περασμένου έτους, η Ferrari αναμένεται να αποτελέσει κάτι σαν εξαίρεση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, καθώς πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες υφίστανται πίεση από τους δασμούς των ΗΠΑ.
Η Ferrari, η οποία παράγει αποκλειστικά τα αυτοκίνητά της στην Ιταλία, θεωρείται ότι είναι σε θέση να μετακυλίσει οποιαδήποτε αύξηση των τιμών, εάν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει τη δέσμευσή του να επιβάλει υψηλότερους δασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ διεμήνυσε την Κυριακή πως ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ “πολύ σύντομα” θα μπουν με τη σειρά τους στο στόχαστρο της πολιτικής αύξησης των δασμών που προωθεί, έπειτα από τα υψηλότερα κόστη που ανακοίνωσε για αγαθά από τον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα.
Η EE θα είναι έτοιμη για σκληρές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να προστατεύσει τα συμφέροντά της έναντι της απειλής για επιβολή αυξημένων εμπορικών δασμών, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Διαβάστε επίσης:
PepsiCo: Πωλήσεις κάτω των προσδοκιών το δ’ τρίμηνο – Καθαρά κέρδη στα $1,52 δισ.
Estée Lauder: Αναδιάρθρωση και «μαχαίρι» σε 7.000 θέσεις εργασίας του εμβληματικού ομίλου ομορφιάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αγορές: Πάνω από 2,5% κέρδη ο DAX, +1,5% ο S&P, πάρτι πάνω από 4% στις συστημικές τραπεζικές μετοχές – Έπεσε στο 3,85% η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς, κοντά στις 2.100 το Χ.Α.
- Κομισιόν: «Απόλυτη προτεραιότητα μας μια ολοκληρωμένη, δίκαιη και διαρκής λύση για την Κύπρο»
- Τραμπ στο AFP: «Τα πράγματα πάνε πολύ καλά» με το Ιράν
- Γκούλσμπι (Fed Σικάγο): Αύξηση των επιτοκίων σε περίπτωση που ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Τι κάνουν οι κληρονόμοι των Φιλίππου (ΦΑΓΕ): Οι business, οι ζημιές και οι δύο ταχύτητες σε Ελλάδα και εξωτερικό
Πέτρος Παρθένης: Ο Ελληνας «βασιλιάς» του γύρου στην Αμερική που έκανε πραγματικότητα το «american dream»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.