ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Γροιλανδία ανήκει στους Γροιλανδούς», διεμήνυσε σήμερα η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ να αγοράσει το τεράστιο αυτό νησί
Η Φρεντέρικσεν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, σημείωσε ερωτώμενη πως το νησί ανοίκει στους κατοίκους της και πως «Όπως είπε ο πρωθυπουργός (σ.σ. της Γροιλανδίας) Μούτε Εγκεντε, η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση» , ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφέρει πως «οι ΗΠΑ είναι ο πιο στενός μας σύμμαχος».
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, έφτασε σήμερα στο τεράστιο αυτό νησί, μέρος της επικράτειας της Δανίας, αφού ο πατέρας του εξέφρασε και πάλι την πρόθεση να αγοράσει τη Γροιλανδία.
Διαβάστε επίσης
Ρωσία: Αεροσκάφος Boeing 737 της Utair πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Μόσχα
Νότια Κορέα: Νέο ένταλμα σύλληψης του προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ
Ζελένσκι: Ο Τραμπ έχει τη δύναμη να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Επέστρεψε πάνω από τις 53.000 μονάδες ο Dow Jones με νέο ιστορικό ρεκόρ – Άλμα 2% για τον Nasdaq
- UBS: Πρόστιμο ρεκόρ 125 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ για ελλιπείς ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Πετρέλαιο: Βουτιά 4,5% για το Brent εν μέσω συνομιλιών για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Bitcoin: Χάκερ έκλεψαν άνω των 100 εκατ. δολαρίων από «ασφαλή» ψηφιακά πορτοφόλια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.