ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με νέα απόφαση του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι από την 1η Ιανουαρίου 2025 θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ και οι γιατροί θα αποζημιωθούν μόνο για τα ηλεκτρονικά ραντεβού.
“Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε νέο σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού μέσω gov.gr με εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.
3. Οι αμοιβές που προσφέρει από το 2012 ο ΕΟΠΥΥ δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τέτοιου είδους γραφειοκρατικές απαιτήσεις
4. Καθώς καμία σύμβαση δεν έχει προκηρυχθεί για κλινικό ιατρό από το 2012 μέχρι σήμερα -παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της Πολιτείας- ο εργασιακός όγκος είναι αποτρεπτικός για τέτοια διαχείριση.
5. Η συγκεκριμένη Απόφαση δεν έχει καμία νομική βάση, τη στιγμή που ο ίδιος Οργανισμός από το Μάιο του 2022 παραβαίνει τη νομική του υποχρέωση να συνάψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή η σχέση ιατρού-ασθενούς είναι μοναδική, στοιχείο ακατάληπτο για τους γραφειοκράτες, ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ και συνεχίστε να εξυπηρετείτε τους ασθενείς σας κανονικά.
Ο ΠΙΣ θα ενεργήσει νομικά, καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους να πράξουν το ίδιο.
Δείτε την απόφαση του ΕΟΠΥΥ
Πηγή: HealthStories.gr
Διαβάστε επίσης:
Blake Lively – Justin Baldoni: Συνέχεια στη διαμάχη μετά και την μήνυση εκατομμυρίων ενάντια στη New York Times
Σάμος: Διάσωση 50 μετανάστων από το Λιμενικό – Ανάμεσά τους 23 ανήλικοι
Ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μέσω πλατφόρμας – Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάρολιν Τέρνμπουλ: Ποια είναι η νέα και όμορφη «πριγκίπισσα» του Nammos
- Καθυστέρηση πλοίου: Πώς να διεκδικήσετε επιστροφή του 50% του εισιτηρίου
- Η Σία και ο θείος Κυριάκος, το «ριφιφί» Κυριακού σε Ιβάν, ο πόλεμος για τον ΠΑΟΚ, τα ρεκόρ του Mega και παρασκήνιο για τον Κανάκη
- Ποιοι είναι οι 78 εκατομμυριούχοι Έλληνες εφοπλιστές – Πρωτιά και πάλι για την Μαρία Αγγελικούση [δείτε τη λίστα]
