ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε δηλώσεις του από την Κροατία, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν ενημέρωσε πως ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA) έχει ήδη αποσταλεί στο διοικητικό συμβούλιο Ταμείου.
Όπως είπε, η ανάλυση θα συζητηθεί εκτενώς από το δ.σ. του ΔΝΤ στις 20 Ιουλίου, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Ο κ. Τόμσεν έδωσε έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας μίας κατάστασης στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της από μόνη της, έχοντας πρόσβαση στις αγορές, χωρίς τη στήριξη του ΔΝΤ ή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
«Εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές, θα είναι σίγουρα κάτι ευπρόσδεκτο» είπε μεταξύ άλλων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιφυλάξεις Στουρνάρα για τα σχέδια της κυβέρνησης: «Πολύ νωρίς για έξοδο στις αγορές»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάνης Βαρουφάκης: Τι κρύβεται πίσω από την υστερία για το παράλληλο σύστημα πληρωμών
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όμιλος Jumbo: Εκτοξεύθηκαν κατά 6,8% οι πωλήσεις στο οικονομικό έτος 2016-2017
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας: Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό των προκαταρκτικών μελετών βυθού
- Σοκαριστικά στοιχεία για τα τροχαία: 421 νεκροί στην άσφαλτο σε 9 μήνες – Το self test για κατανάλωση αλκοόλ και πώς λειτουργεί
- «No Kings»: Το κίνημα που έβγαλε 7 εκατ. Αμερικάνους στους δρόμους κατά του Τραμπ – Μαζικές διαδηλώσεις σε Ν. Υόρκη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, LA
- OpenBusiness: Έως 31 Δεκεμβρίου 2025 η απογραφή επιχειρήσεων – Ποιες υποχρεούνται, ποιες εξαιρούνται και το παράβολο
