ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με Βάντεφουλ: Η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα στη Μέση Ανατολή μετά από μία ειρηνευτική συμφωνία
Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ενέκρινε νωρίτερα απόψε το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισαν από κοινού οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 23 Φεβρουαρίου 2025.
«Σύμφωνα με την τρέχουσα αξιολόγηση, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος θεωρεί την 23η Φεβρουαρίου 2025 ως ρεαλιστική ημερομηνία για εκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου, μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σταϊνμάιερ με τους επικεφαλής των Κ.Ο. Ρολφ Μούτσενιχ (SPD), Φρίντριχ Μερτς (CDU/CSU) και Μπρίτα Χάσελμαν και Καταρίνα Ντρουγκς (Πράσινοι).
Το γερμανικό Σύνταγμα προβλέπει ότι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος έχει την αρμοδιότητα της διάλυσης του κοινοβουλίου και της προκήρυξης εκλογών.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ θα προτείνει τον Μάικ Χάκαμπι για πρεσβευτή στο Ισραήλ
Οικογένεια Βαρδινογιάννη: Αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.