ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά τη μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Τα λόγια του Σμηναγού Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά που τιτλοφορείται «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».
Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη πέταξε και πάλι η Ομάδα Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, με τους ακροβατικούς ελιγμούς ακριβείας.
Ο πιλότος που έσκισε τους αιθέρες και έκανε εντυπωσιακούς ελιγμούς με ένα F-16C Block 52+ ήταν ο σμηναγός, Γεώργιος Σωτηρίου.
Ο πιλότος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 και τοποθετήθηκε το 2012 στην 115 Πτέρυγα Μάχης με αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει καταγράψει πάνω από 1.800 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1500 σε F-16.
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Νίκος Δένδιας: Ημέρα απόδοσης τιμής σε όσους πολέμησαν για την Eλευθερία της Ελλάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς η Βρετανία έγινε ένα «διχασμένο βασίλειο» σε 5 σημεία (γραφήματα)
- Φαραντούρης για ένταξη στο ΠΑΣΟΚ: Δεν ήταν συγκυριακή επιλογή αλλά προϊόν μακράς συνεργασίας και κοινών πολιτικών προσεγγίσεων
- Το «Rebrain Greece» στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου – Κεραμέως: Η Ελλάδα του 2026 προσφέρει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες
- Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα έχει ήδη απορροφήσει 24,6 δισ. ευρώ, 68,5% του συνολικού προϋπολογισμού
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.