ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έγινε σήμερα στόχος μιας σοβαρής επίθεσης στον κυβερνοχώρο, που συνέπεσε με τη μεγάλη σύνοδο κορυφής των BRICS που πραγματοποιείται στη χώρα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.
Νωρίτερα η Ζαχάροβα δήλωσε ότι το υπουργείο είχε γίνει στόχος μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης κατανεμημένης άρνησης υπηρεσιών (DDoS).
«Μια μαζική κυβερνοεπίθεση από το εξωτερικό άρχισε το πρωί στην υποδομή του επίσημου ιστότοπου, στην πύλη του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών» δήλωσε η Ζαχάροβα.
Η Ζαχάροβα τόνισε ότι το υπουργείο έχει δεχθεί συστηματικά τέτοιες επιθέσεις, αλλά η σημερινή επίθεση ήταν «πρωτοφανούς κλίμακας».
Η σύνοδος κορυφής των BRICS, που αποσκοπεί στην επίδειξη της παγκόσμιας θέσης της Μόσχας παρά τις δυτικές κυρώσεις, πραγματοποιείται στο Καζάν της Ρωσίας στις 22-24 Οκτωβρίου.
Διαβάστε επίσης:
Coca Cola: Τζίρος και κέρδη άνω των εκτιμήσεων το γ’ τρίμηνο – Μειωμένη ζήτηση
Κώστας Τσιάρας: Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά από την ευλογιά των αιγοπροβάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- HELLENiQ ENERGY: Δωρεά για την αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής του Υπουργείου Ναυτιλίας
- Επιβεβαίωση mononews για το deal Ολυμπιακού και Superbet, αξίας έως και 55 εκατ. ευρώ
- MIG: Κέρδη 4,3 εκατ. για το 2025, με έσοδα 14,8 εκατ. ευρώ – Εκτόξευση 82,4% στα EBITDA
- Χρηματιστήριο: Ρουκέτες των πωλητών στην ΕΤΕ -5,21%, έχασαν τα κέρδη τα διυλιστήρια, «κράτησε» η ΔΕΗ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.