• City Stories

    Kinsterna Hotel & Spa: Το ξενοδοχείο που μοιάζει με κάστρο στη Μονεμβασιά (pics)

    • NewsRoom
    ξενοδοχείο μονεμβασιά


    Αρχιτεκτονικό γραφείο: Divercity Architects
    Τοποθεσία: Μονεμβασιά, Ελλάδα
    Ομάδα design: Nikolas Travasaros, Christina Achtypi, Marios Triantafyllou, Sandy Papastavropoulou, Danielle Hodgson, David Rhys Jones, Lisa McSweeney, Chris Mobbs
    Φωτογραφίες: Cathy Cunliffe, Costas Tsagarakis, Vangelis Paterakis

    Από τον αρχιτέκτονα:

    Το Kinsterna Hotel & Spa αντιμετωπίζει την εμπειρία της διαμονής σε ένα ξενοδοχείο ως ένα μονοπάτι της ανακάλυψης. Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο αρχοντικό που κτίστηκε γύρω από μια δεξαμενή στη μέση ενός πλούσιου κήπου ελιάς και εσπεριδοειδών, κοντά στο βυζαντινό φρούριο της Μονεμβασιάς. Είναι κτισμένο στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ ορισμένα τμήματα του κτιρίου χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Αυτά τα κομμάτια της ιστορίας ήταν αναπόσπαστα στοιχεία κατά την αποκατάστασή του. Ο σχεδιασμός ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αναζητούν τη δική τους ερμηνεία του παρελθόντος του κτιρίου, ως ταξίδι μέσα στο χρόνο. Η μνήμη, η φύση και η υλική συνάφεια αναδεικνύουν ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό στοιχείο που μπορεί να εκτεθεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.

    ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά

    Tο νερό είναι το κεντρικό θέμα που τρέχει μέσω του σχεδιασμού. Για αιώνες, το νερό έχει δώσει ζωή σε αυτά τα γόνιμα εδάφη, από την πηγή του ψηλά στα βουνά, διασχίζοντας έναν κολπίσκο και αρδεύοντας τα χωράφια, προτού διοχετευτεί στην αιωνόβια δεξαμενή. Ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι, η Divercity επέκτεινε τη φυσική ροή του νερού, συγκεντρώνοντας το κάτω από μια πλακόστρωτη πλατφόρμα. Στη συνέχεια το έκαναν να “σκαρφαλώνει” μέσα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους πριν χυθεί ελαφρά στην πισίνα, που μοιάζει με ποτάμι. Το ρέμα οδηγεί το μάτι προς μια υπέροχη θέα: το Όρος Ταϋγετος από τη μία πλευρά και η οχυρωμένη, μεσαιωνική Μονεμβασιά από την άλλη.

    ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιάξενοδοχείο μονεμβασιά

    Στις σουίτες και τα δωμάτια, η ατμόσφαιρα του αρχικού κτιρίου έχει ανακατασκευαστεί με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής και αυθεντικά τοπικά υλικά. Στα ανώτατα στρώματα υπάρχουν είτε πέτρινοι θόλοι είτε παραδοσιακή ξυλογλυπτική. Τα σχέδια στα εσωτερικά τοιχώματα παραπέμπουν στην παραδοσιακή δαντέλα, ενώ υπάρχουν και τζάκια. Το Spa γίνεται μια κινηματογραφική εμπειρία, όπου οι επισκέπτες καθοδηγούνται από το μυστικό σκοτάδι του χώρου υποδοχής και των αποδυτηρίων προς το φως του ήλιου, το οποίο γεμίζει γενναιόδωρα την κεντρική περιοχή.

    ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά

    ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά ξενοδοχείο μονεμβασιά

    ξενοδοχείο μονεμβασιά
    Μια επέκταση του ξενοδοχείου έχει προγραμματιστεί για να φιλοξενήσει επιπλέον κοινόχρηστους χώρους. Η προσθήκη αυτή θα αποτελέσει μια συναρπαστική αντιπαράθεση μεταξύ του ιστορικού αρχοντικού και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το σχέδιο είναι να επεξεργαστούν τα πρότυπα που βρέθηκαν σε πολλά από τα παλιά κτίρια της Μονεμβασιάς, όπως οι πτυσσόμενες κεραμοσκεπείς στέγες και τα στενά ανοίγματα, που δημιουργούν εικαστικά εφέ φωτισμού.

    Πηγή: www.archdaily.com



    ΣΧΟΛΙΑ