ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 5 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% ( ή ένα μπολ γιαούρτι σπιτικό βλ. συνταγή )
¼ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές του γλυκού σπασμένα καρύδια
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο αμύγδαλο
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ ποτηριού φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ½ φλιτζάνι νερό το μέλι με το ξυλάκι κανέλας να πάρει μια ελαφριά βράση και να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε ελαφρά για 10′ – 15′ λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε στη βρασμένη βρώμη τα καρύδια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε το μούσλι μας.
Παίρνουμε ένα γυάλινο ποτήρι και στρώνουμε στον πάτο του δύο κουταλιές της σούπας μούσλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε γιαούρτι και από πάνω άλλες δύο κουταλιές μούσλι. Πάνω πάνω βάζουμε τις φράουλες κομμένες. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίνα: Σημαντικό βήμα οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ στην Ελβετία
- Αγαθονήσι: Το λιμενικό διέσωσε 31 μετανάστες από βραχονησίδα – Συνελήφθη ο Τούρκος διακινητής
- Αντόνιο Γκουτέρες: Θετικό βήμα η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
- Στις άγονες και προβληματικές περιοχές εντάσσεται το Κέντρο Υγείας Σφακίων
