ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα μια «αύξηση» ύψους 8 δισ. δολαρίων της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και νέα πυρομαχικά μακρού βεληνεκούς, πριν από μια συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.
«Σήμερα ανακοινώνω αύξηση της βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας και μια σειρά επιπρόσθετων ενεργειών για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μπάιντεν.
Από τα 8 δισ. δολάρια βοήθειας που υποσχέθηκε ο Τζο Μπάιντεν, 5,5 δισ. αναμένεται να αποδεσμευθούν πριν από τη λήξη του αμερικανικού δημοσιονομικού έτους τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
Τα υπόλοιπα 2,4 δισ. δολάρια της στρατιωτικής βοήθειας, που θα δοθούν μέσω της «Πρωτοβουλίας Βοήθειας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας» (USAI) δεν θα αποδεσμευθούν αμέσως, καθώς τα πυρομαχικά θα πρέπει να αγοραστούν και όχι να αφαιρεθούν από τα αμερικανικά αποθέματα.
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης πως η Ουάσινγκτον θα παραδώσει στην Ουκρανία πυρομαχικά μακρού βεληνεκούς JSOW (Joint Standoff Weapon), «προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα βολής μακρού βεληνεκούς της Ουκρανίας».
Ωστόσο η δήλωσή του δεν αναφέρεται στην εξουσιοδότηση που ήλπιζε να λάβει το Κίεβο προκειμένου να εκτοξεύει προς τη Ρωσία αμερικανικής κατασκευής πυραύλους μακρού βεληνεκούς.
Η Ρωσία έχει απευθύνει σθεναρή προειδοποίηση κατά ενός τέτοιου μέτρου.
Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι θα διοργανώσει μια σύνοδο υψηλού επιπέδου των συμμάχων της Ουκρανίας στη Γερμανία τον Οκτώβριο «προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειες περισσότερων από 50 χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον της ρωσικής επιθετικότητας».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε από την πλευρά του αυτή τη νέα βοήθεια η οποία, είπε, θα ευνοήσει τη «νίκη» της χώρας του στον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία.
«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη βοήθεια με τον πιο αποδοτικό και διαφανή τρόπο προκειμένου να επιτύχουμε τον κοινό πρωταρχικό στόχο μας: τη νίκη της Ουκρανίας, μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», δήλωσε στο Telegram ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται για μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους αναμένεται να γίνει δεκτός στη διάρκεια της ημέρα από τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις.
Διαβάστε επίσης:
Η Ολίβια Μαν απέκτησε δεύτερο παιδί, μέσω παρένθετης μητέρας, μετά τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού
Άλιμος: Μαθητής Γυμνασίου απείλησε καθηγήτρια – Συνελήφθησαν ο ίδιος και ο πατέρας του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Παπανδρέου: Το «Σχέδιο Ευρώπη» για την κατάργηση της εξάρτησης από τις τρίτες χώρες στα κρίσιμα φάρμακα
- Η νέα δικαστική διαμάχη για 250 εκατομμύρια που διχάζει ξανά την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το μυστήριο των μετοχών της Λιβερίας – Αποκάλυψη mononews
- TAG Heuer Carrera Chronograph: Η κομψότητα της ταχύτητας με έμπνευση την έρημο
- Μανώλης Γραφάκος: Στον αέρα 320 οικισμοί μπροστά στη νέα αυστηρότερη ευρωπαϊκή οδηγία για τα αστικά λύματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.