ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε σε δήλωση του τη «διαγραφή των τροπολογιών που θα επέφεραν μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών κατά 50%, παρά τις έντονες πιέσεις της Πολωνίας και της Ρουμανίας», και στην «αποδοχή των προτάσεών του για αύξηση του προϋπολογισμού για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου», καθώς και «για επιπλέον αποζημιώσεις για την πανώλη των αιγοπροβάτων».
Η δήλωση έγινε μετά την «πολύ κρίσιμη συνεδρίαση» της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό του έτους 2025 της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.
«Με παρέμβαση της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις ψηφοφορίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το έτος 2025, πετύχαμε τη διαγραφή των καταστροφικών τροπολογιών για την εξίσωση των αγροτικών ενισχύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ ή αλλιώς εξωτερική σύγκλιση», υπογραμμίζει ο κ. Κεφαλογιάννης και αμέσως προσθέτει: «Οι τροπολογίες καταψηφίστηκαν με την αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αν γινόταν δεκτές οι τροπολογίες αυτές, θα οδηγούσαν σε μείωση κατά 50% περίπου των ελληνικών αγροτικών επιδοτήσεων».
Όπως εξηγεί, «σε περίπτωση εφαρμογής πλήρους εξωτερικής σύγκλισης, οι όποιες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των άμεσων ενισχύσεων θα καθιστούσαν μη βιώσιμο μεγάλο αριθμό μικρών εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα και η γεωργική δραστηριότητα θα εγκαταλειφθεί με σοβαρότατες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».
«Επιπλέον», συνεχίζει στη δήλωσή του, «πετύχαμε την ενσωμάτωση τροπολογίας για την ενίσχυση του προγράμματος ανάπτυξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου, λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα τους και της γεωστρατηγικής σημασίας τους για την ΕΕ», ενώ «υπερψηφίσθηκαν από όλες τις πολιτικές ομάδες τροπολογίες για την αύξηση του προϋπολογισμού για τις ζωονόσους, όπως “η πανώλη των αιγοπροβάτων”, προκειμένου να περιοριστούν και να εκριζωθούν το συντομότερο δυνατό».
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Σε αναζήτηση επενδύσεων 1 τρισ. λιρών για να πετύχει τους στόχους ανάπτυξης
ΚΕΠΕ: Αυξήθηκε ο δείκτης “φόβου” τον Αύγουστο, αλλά βελτίωση δείχνει ο Σύνθετος Δείκτης Προήγησης
Δίπτυχη Αορτική Βαλβίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο συχνή πάθηση της καρδιάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αντόνιο Κόστα: Πιο σημαντική από ποτέ η ενεργειακή συνεργασία ΕΕ – Αζερμπαϊτζάν
- Ομάν: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι Σαλαλά
- Παπασταύρου: Τα έργα ενέργειας του Ταμείου Ανάκαμψης ενισχύουν την ανθεκτικότητα της χώρας
- CNN: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές «σημαντικές» επιθέσεις από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ απόψε
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.