ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε «συγγνώμη» απόψε από τις οικογένειες των έξι Ισραηλινών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και ενταφιάστηκαν χθες και σήμερα.
Απευθυνόμενος στους συγγενείς των ομήρων, σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Νετανιάχου είπε: «Σας ζητώ συγγνώμη που δεν τους φέραμε πίσω ζωντανούς. Ήμασταν κοντά αλλά δεν τα καταφέρουμε».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχτεί τη «σφαγή» των έξι ομήρων και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς «θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα».
Επανέλαβε επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, μιας στενής λωρίδαας γης στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο. «Η υλοποίηση των πολεμικών στόχων περνά από τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», δήλωσε.
Το θέμα του ελέγχου αυτής της περιοχής έχει μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων, αφού η Χαμάς απαιτεί να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Αλεξάνδρα Σδούκου: Ακόμη περισσότερη πράσινη ενέργεια στο ενεργειακό μείγμα της χώρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά για τους γιατρούς στα νησιά από τον Στ. Χατζηιωάννου: Το παρασκήνιο, πώς ο Ά. Γεωργιάδης «κλείδωσε» τη συμφωνία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα
- Η… μίρλα για την Κύπρο, οι πύραυλοι AMRAAM για τις «Οχιές», τα ραντεβού του Πιέρ, η μάζωξη στο Αρσάκειο και τα γενέθλια του ΚΜ
- Τράπεζα Κύπρου: Εξαγορές σε 3 κλάδους, προανήγγειλε ο Πανίκος Νικολάου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.