Με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου απαγορεύεται η κολύμβηση σε ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλιες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς,η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.
Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Αχιλλέας Μπέος: «νεκροθάφτη» χαρακτήρισε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Φλωρίδης: Εντός του φθινοπώρου η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Real Consulting: Δημιουργεί Πρότυπο Κέντρο Καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Barclays για ΔΑΑ: Υποβάθμιση σύστασης και νέα τιμή στόχος στα €10,10
- Ουρολογία: Ρομποτική χειρουργική μιας οπής αποκλειστικά στο Metropolitan Hospital
- Συνεργασία SoftBank – Intel για τεχνολογίες μνήμης επόμενης γενιάς για AI και HPC
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.