ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο 19χρονος νεαρός που έχει συλληφθεί μαζί με δύο άλλους νεαρούς υπόπτους στην Αυστρία προετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας σε μία από τις συναυλίες της αμερικανίδας σταρ Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη «για να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων», ανακοίνωσαν οι αυστριακές υπηρεσίες Πληροφοριών.
«Εχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με την βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.
Υπενθυμίζεται πως οι τρείς συναυλίες της Σουίφτ που ήταν προγραμματισμένες στην Αυστρία ακυρώθηκαν μετά τις συλλήψεις. Οι τρεις ματαιωμένες συναυλίες στην Βιέννη επρόκειτο να προσελκύσουν πλήθος 195.000 σήμερα, αύριο και το Σάββατο.
Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε που να υποδεικνύει ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη θα είχε συνέπειες στις συναυλίες της στο Wembley Stadium του Λονδίνου την επόμενη εβδομάδα. «Δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει ότι τα θέματα που ερευνώνται από τις αυστριακές αρχές θα έχουν επίπτωση στις επερχόμενες διοργανώσεις εδώ στο Λονδίνο», δήλωσε εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.
Διαβάστε επίσης
Αυστρία: Ποιός είναι ο 19χρονος που σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
Αυστρία: Ματαιώθηκαν τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τις απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με δικά του κεφάλαια έως 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί ο Τέλης Μυστακίδης την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Γιάννης Κούστας: Νέο δικαστικό ραντεβού με την πρώην σύζυγο για την υπεξαίρεση του αυθεντικού Σαγκάλ – Τι λένε οι δικηγόροι τους στο mononews
- Ά. Γεωργιάδης: Κίνηση – ματ με την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον – Πάνω από 800 τα αιτήματα
- Οι αγορές συνεχίζουν το ράλι καθώς αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Μέση Ανατολή
