ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ένας ασφαλής, φιλόξενος και ανοιχτός προορισμός για τους Ισραηλινούς πολίτες
Η τελευταία από τους ανθρώπους που αγνοούνταν στο Ισραήλ μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023, επιβεβαίωθηκε ότι είναι νεκρή, ανακοίνωσε απόψε ο ισραηλινός στρατός.
«Σήμερα, οι εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού ενημέρωσαν επισήμως την οικογένεια της Μπίλχα Γινόν ότι δεν είναι πλέον στη ζωή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που αποτέλεσε την αφορμή για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός ξεκίνησε μια «έρευνα σε βάθος» για να βρει τα ίχνη της Μπίλχα Γινόν. «Αποδεικτικά στοιχεία εντοπίστηκαν στον τομέα του σπιτιού της και, έπειτα από περίπλοκες αναλύσεις, καταφέραμε να επαληθεύσουμε την ταυτότητά της» και καθορίστηκε ότι «δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Την ημέρα εκείνη, ένοπλα μέλη της Χαμάς διείσδυσαν από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ και εξαπέλυσαν επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν 1.198 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν, 111 παραμένουν ακόμη στη Γάζα αλλά οι 39 από αυτούς είναι νεκροί.
Από τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 39.653 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, το οποίο δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ των αμάχων και των ενόπλων θυμάτων.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
EIA: Μειώνει τις προβλέψεις της για την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2025, λόγω Κίνας
Βαρτζόπουλος: Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες ψυχικής Υγείας σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα
Γερμανία: Ιορδανός οδηγός χτύπησε εσκεμμένα με το ταξί του γυναίκες στην Κολωνία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σνάμπελ (ΕΚΤ): Κανένας λόγος για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων – Τι θα γίνει αν «χαθεί» η ανεξαρτησία της Fed
- Βρετανία: Προειδοποιεί τους αλλοδαπούς φοιτητές να μην μείνουν στη χώρα μετά την λήξη της βίζας τους
- Σκρέκας από Κιλκίς: Σχέδιο και υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής
- Ολυμπιακός: Πόσα λεφτά θα μπουν στα ταμεία των ερυθρόλευκων από το Champions League
