ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μάχη με τη φωτιά έδιναν όλο τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Σιντικής, στις Σέρρες.
Η φωτιά που αναζωπυρώθηεκ τη νύχτα καίει εξακολουθητικά 15 ολόκληρες μέρες στο όρος Όρβηλος πάνω από το Αχλαδοχώρι και έφτασε κοντά στο χωριό εξαναγκάζοντας σε αποστολή μηνύματος 112 για εκκένωση.
Προς το παρόν, το χωριό προστατεύουν εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες μέρες.
Η πυρκαγιά έκαιγε τις δύο προηγούμενες μέρες υπόροφα. Με τον δυνατό άνεμο αναζωπυρώθηκε, «κατέβηκε» προς τα κάτω και επεκτάθηκε στην περιοχή «Σπανουβίτσα» και σε κοντινή απόσταση από το ξωκλήσι της Ανάληψης, 4 χιλιόμετρα από το Αχλαδοχώρι.
Σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και με δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την κατάσβεση τμήμα 28 πυροσβεστών, είκοσι από την Π.Υ. Σερρών και τα κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Κάτω Ποροίων και οχτώ Δασοκομάντων της 2ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
? Δασική πυρκαγιά ? στο #Αχλαδοχώρι #Σερρών
❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 30, 2024
Διαβάστε επίσης:
Στ. Γκίκας: Πληθώρα έργων που θα φέρουν αλματώδη ανάπτυξη στην Ιτέα
Τέλος χρόνου για την έκπτωση 3% στο φόρο εισοδήματος – Γιατί έκανε «κοιλιά» η υποβολή των δηλώσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Κωστής Χατζηδάκης και η αόρατη ψηφιακή γραφειοκρατία
- Πόσο τζίρο κόστισε στη General Mills η διακοπή παραγωγής των ζυμών Pillsbury στην Ελλάδα
- Οι δέκα πιο ακριβές τσάντες στον κόσμο με την κορυφαία να αγγίζει τα 3,8 εκατομμύρια
- Γιατί μπήκε ο Μαρινάκης στην Stages Network, το στοίχημα Μελισσανίδη, το παρασκήνιο με την Κίμπερλι και την Vogue Greece, 3ος κύκλος για τις «Σέρρες» και τα «γαλλικά» του Λιάγκα