ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τo 42% των Ελληνίδων GEN Z πιστεύουν ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν οι γυναίκες κρατούσαν τα «ηνία»
Σύμφωνα με νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για την εμπορική ναυτιλία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, διαπιστώνεται ότι:
– Το αίσθημα της ναυτοσύνης δεν είναι αναπτυγμένο στα Ελληνόπουλα, με δύο στους τρεις Έλληνες να δηλώνουν ότι δεν καλλιεργείται καθόλου.
– Αν και το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί την ελληνική εμπορική ναυτιλία ως πολύ αναπτυγμένη, οι νέοι έχουν αντίθετη άποψη.
– Το 53% των Ελλήνων δε θα επέλεγε ή δε θα πρότεινε σε κάποιον δικό του την ενασχόληση με τη ναυτιλία.
– Παρόλο που το 64% των πολιτών αξιολογεί ότι η Ελληνική εμπορική ναυτιλία θα αναπτυχθεί στο μέλλον, μόνο το 26% τη θεωρεί σημαντική πηγή εσόδων για την εθνική οικονομία.
– Τέλος, εμφανίζεται έκδηλη η ανάγκη για δράσεις όσον αφορά στην ενδυνάμωση της σχέσης των νέων με τη ναυτιλία.
Την έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ
Διαβάστε επίσης:
Τσικαλάκης (ΠΝΟ) εναντίον Νταλακογιώργου – Χαλά – Νέα διάσταση στην αντιπαράθεση
Η Torm επένδυσε 340 εκατ. δολάρια για οκτώ πλοία
Ιωάννης Ζαφειράκης: Ο οικονομικός διευθυντής της Diana Shipping ίδρυσε δική του ναυτιλιακή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Στις εκλογές θα κριθώ απέναντι στους αντιπάλους μου, όχι απέναντι στο χάος – Μηνύματα στην Τουρκία
- Ιωάννης Τσακίρης (ΕΤΕπ): Με την επένδυση της Metlen στην παραγωγή γαλλίου, η Ελλάδα περνά από την περιφέρεια στο επίκεντρο
- ONEX RSIS: Σε εφαρμογή η στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
- Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερό προβάδισμα 12 μονάδων για ΝΔ, στο 23,5% στην πρόθεση ψήφου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.