ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τo 42% των Ελληνίδων GEN Z πιστεύουν ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν οι γυναίκες κρατούσαν τα «ηνία»
Σύμφωνα με νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για την εμπορική ναυτιλία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, διαπιστώνεται ότι:
– Το αίσθημα της ναυτοσύνης δεν είναι αναπτυγμένο στα Ελληνόπουλα, με δύο στους τρεις Έλληνες να δηλώνουν ότι δεν καλλιεργείται καθόλου.
– Αν και το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί την ελληνική εμπορική ναυτιλία ως πολύ αναπτυγμένη, οι νέοι έχουν αντίθετη άποψη.
– Το 53% των Ελλήνων δε θα επέλεγε ή δε θα πρότεινε σε κάποιον δικό του την ενασχόληση με τη ναυτιλία.
– Παρόλο που το 64% των πολιτών αξιολογεί ότι η Ελληνική εμπορική ναυτιλία θα αναπτυχθεί στο μέλλον, μόνο το 26% τη θεωρεί σημαντική πηγή εσόδων για την εθνική οικονομία.
– Τέλος, εμφανίζεται έκδηλη η ανάγκη για δράσεις όσον αφορά στην ενδυνάμωση της σχέσης των νέων με τη ναυτιλία.
Την έρευνα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ
Διαβάστε επίσης:
Τσικαλάκης (ΠΝΟ) εναντίον Νταλακογιώργου – Χαλά – Νέα διάσταση στην αντιπαράθεση
Η Torm επένδυσε 340 εκατ. δολάρια για οκτώ πλοία
Ιωάννης Ζαφειράκης: Ο οικονομικός διευθυντής της Diana Shipping ίδρυσε δική του ναυτιλιακή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλυ Δρίτσα (Nereus): Η βράβευση στα Lloyds, το επόμενο βήμα και ο ανταγωνισμός
- Εθνική Τράπεζα: Πώς θα πάρετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δάνειο από 3.000 έως 30.000 ευρώ
- Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 693 πλοία – Αυξήθηκαν οι παραγγελίες κατά 42 πλοία μέσα σε ένα μήνα
- Προχωρά το project της Μαρίνας Αλίμου – Στις αρχές του 2026 οι οικοδομικές άδειες για το «χρυσό» asset της REDS