• media Sonia gif

    Media

    Η οργή για Ζούλα, η κυριαρχία Κοκλώνη στο Open, τα κέρδη της Alter Ego, o γκέι Μεγαλέξανδρος και ο… μάγκας Λιάγκας

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    «Μετά τη φωτιά»… το δικαστήριο για ΑΝΤΕΝΝΑ-Tanweer

    Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου ξεκινά η δικαστική διαμάχη του ΑΝΤΕΝΝΑ με την Tanweer Productions αρχής γενομένης από τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η ομάδα των νομικών συμβούλων του καναλιού κατά της εταιρείας παραγωγής για τις επιταγές που εκδόθηκαν σχετικά με την πληρωμή των επεισοδίων της σειράς «Μετά τη φωτιά».

    Θυμίζουμε ότι η προβολή της σειράς διακόπηκε μετά από προειδοποίηση του καναλιού προς την εταιρεία παραγωγής ενώ τη θέση της στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 πήρε η σειρά «Έρωτας φυγάς» που μετέδιδε μέχρι πρότινος το Open.

    Έπιασε… τόπο το TikTok του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

    Με το βραβείο Ermis White επιβραβεύθηκε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok στον πιο σημαντικό διαγωνισμό για τη δημιουργικότητα στην επικοινωνία στην Ελλάδα, τα Ermis Awards της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας – ΕΔΕΕ.

    «Ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε έναν τρόπο να υπάρξουμε σε αυτήν την πλατφόρμα, έναν τρόπο που να μην είναι ‘βαρετός’ και να μην είναι καθόλου ‘cringe’ (άβολος)», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, κα Κύρα Κάπη.

    Εξώδικο σε 10 sites που μπέρδεψαν τη γειτονιά με τους οίκους ανοχής με τον οίκο ανοχής

    Εξώδικο σε 10 sites (Protothema.gr, ertnews.gr, parapolitika.gr, inews.gr, gazzetta.gr, skai.gr, proininews.gr, voria.gr, cyprustimes.gr και kosmodromio.gr) έστειλε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη κατηγορώντας τα ότι βασιζόμενα σε δελτίο της Αστυνομίας που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η εταιρεία έχει έδρα που δηλώνεται ως χώρος που έχει ενοικιαστεί σε διεύθυνση που υφίστανται οίκοι ανοχής (Φρίξου 15)», αυτά έγραψαν σε πηχυαίους τίτλους ότι απλώς εδρεύει σε… οίκο ανοχής.

    Η εταιρεία ζητά από τα sites να ζητήσουν συγγνώμη αναφορικά με τον τίτλο «εταιρεία με έδρα οίκο ανοχής» διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι αληθές, τουναντίον πρόκειται για σοβαρότατο λάθος. 

    Παρασκευή και… 13 εργαζόμενοι για τον Νίκο Κοκλώνη στο Open που καλωσορίζει την Αννίτα Πάνια για 7 days/week τηλεπαιχνίδι 

    «Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» για το Open η διοίκηση του οποίου ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη στο προσωπικό του Προγράμματος (αρχικά 13 άτομα) ότι θα πρέπει να τα …μαζέψουν μέσα σε ένα 24ωρο και χθες Παρασκευή να βρίσκονταν τοποθετημένοι στα νέα τους πόστα στην έδρα της εταιρείας Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη στον 40,2 χλμ της Αττικής οδού, στην Κάντζα. 

    Η εξέλιξη ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία για την καθημερινότητα των εργαζομένων στο κανάλι που θα πρέπει να αλλάξουν άρδην τις συνήθειές τους και τα καθημερινά τους δρομολόγια χωρίς να έχουν δυνατότητα χρήσης μέσων σταθερής τροχιάς (όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο) αλλά και όσοι έχουν, θα πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος του διοδίου.

    Είναι προφανές ότι ο Νίκος Κοκλώνης θέλει αφενός να ελέγχει το προσωπικό που ανήκει στο Πρόγραμμα που είναι δική του ευθύνη την ίδια στιγμή που η πλειονότητα θεωρεί ότι ξεκίνησε η αρχή του τέλους της απόλυτης κυριαρχίας Σαββίδη δεδομένης και της συμφωνίας για ενδεχόμενη διάθεση του 50% συν μια μετοχή μετά το 2025 προς το διαχειριστή του Ψυχαγωγικού.

    Πάντως η τοποθέτηση στις 30 Δεκεμβρίου 2023 του ανιψιού του Ι.Σαββίδη, Γρηγόρη Σαββίδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε. που διαχειρίζεται το Open, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς στα οικονομικά καθώς προσπαθεί να μαζέψει ό,τι μπορεί, χωρίς ωστόσο να προκύπτει αντίστοιχο performance στα ποσοστά τηλεθέασης. Οι ψίθυροι αγωνίας στο κανάλι περιστρέφονται γύρω από την ποιότητα των εκπομπών του Προγράμματος μετά και την έξοδο του «Έρωτα Φυγά» και την έλευση του τηλεπαιχνιδιού με την Αννίτα Πάνια (Next Please) που όπως γράφαμε και προ μηνών, θα μεταδίδεται  7 ημέρες την εβδομάδα (3-6 μ.μ.) πολύ κοντά στο δελτίο ειδήσεων (6.45 μ.μ.) το κοινό του οποίου σίγουρα δεν ανήκει στη «φυλή» των οπαδών της παρουσιάστριας του «Χρυσού Κουφέτου», των «Παρατράγουδων», του «Αννίτα SOS», του «Eleos» και των «Αϋπνιών»…

    Ο υπερβάλλων ζήλος του Ζούλα με τον Έντι Ράμα και οι μαινόμενοι ένοικοι του Μαξίμου 

    «Ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι» ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας αναφορικά με τη σπουδή που επιδεικνύει στην παρουσίαση κυβερνητικών θεμάτων και τη στάση που τηρούν τα δελτία ειδήσεων στα ευαίσθητα ζητήματα της Εξωτερικής Πολιτικής. Τι κι αν στα μέσα Δεκεμβρίου του 2023 από τη διήμερη σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ότι «μπορεί να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας, με την προϋπόθεση να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, του Φρέντι Μπελέρη»!

    Τι κι αν ο Έντι Ράμα απέρριψε πρόσφατα το αίτημα Μπελέρη να λάβει άδεια προκειμένου να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου…! Η ΕΡΤ θεώρησε ότι έπρεπε να δώσει ξανά «βήμα» στον Αλβανό πρωθυπουργό και να στείλει συνεργείο για συνέντευξη προκαλώντας τη μήνι των παροικούντων στο Μαξίμου. Πάντως η κακοκαιρία και όχι το γεγονός αυτό είναι η αιτία της αναβολής της επίσκεψης του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αρμόδιου και για τα δημόσια ΜΜΕ, την περασμένη Τρίτη στην ΕΡΤ.

    Ισχυρός και στον ισολογισμό της Alter Ego MEDIA ο Βαγγέλης Μαρινάκης

    Οι πωλήσεις της εταιρείας Alter Ego Media (Mega, One Digital Services, More Media, My Radio, Red Productions) κατά τη χρήση του 2022, ανήλθαν σε €103.351.573,05 από € 77.961.054,45 το 2021, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,57%. Η αύξηση οφείλεται στην ανοδική πορεία της δραστηριότητας του Mega και των ψηφιακών μέσων (DIGITAL).

    Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά τη χρήση του 2022, ανήλθαν σε €105.377.257,48 (2021: €78.841.872,97).

    «Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον λόγω των επιπτώσεων του αυξανόμενου κόστους πωλήσεων, η εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει το μικτό αποτέλεσμα της, το οποίο ανήλθε σε € 16.673.210,69 από € 3.936.704,49 το 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 323,53%.» Το μικτό αποτέλεσμα του Ομίλου κατά τη χρήση του 2022, ανήλθε σε € 18.695.445,22 (2021: € 3.926.494,76).

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 4.167.476,14 από ζημία € (5.113.366,11) το 2021. Σε επίπεδο Ομίλου τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 3.928.329,42 έναντι ζημίας € 5.173.832,74 το 2021.

    «Η αβεβαιότητα που υφίσταται στο ευρύτερο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό πλαίσιο και το ευμετάβλητο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως επηρεάζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους συνιστούν παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι δεν επιτρέπουν ασφαλείς εκτιμήσεις και τους οποίους ο Όμιλος αξιολογεί διαρκώς» αναφέρει το κείμενο της Deloitte.

    «Σε κάθε περίπτωση, ο Όμιλος αξιολογεί σε διαρκή βάση τα δεδομένα προκειμένου να εξασφαλίζει ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία και δυνατά μέτρα και ενέργειες προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα της εταιρείας», προσθέτει.

    «Η δυναμική επιστροφή στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης του Mega από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και σήμερα, ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας των εντύπων, η ραγδαία ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων ιδεών στο χώρο του διαδικτύου, η περαιτέρω αύξηση της ακροαματικότητας του ραδιοφωνικού σταθμού μέσω νέων ενεργειών προβολής και επιχειρηματικών ευκαιριών, σε συνδυασμό με τη διαρκή παρακολούθηση των μακροοικονομικών στοιχείων του εγχώριου και παγκόσμιου περιβάλλοντος και την προσδοκώμενη αύξηση του ΑΕΠ της χώρας για το 2023 και 2024, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ομαλή λειτουργία του Ομίλου καθώς και την αύξηση των εσόδων της και την βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών για τις επόμενες οικονομικές χρήσεις».

    Τα ειδησεογραφικά brands της Alter Ego Media στο Google News Showcase 

    Η Alter Ego Media εγκαινιάζει συνεργασία με την Google, εντάσσοντας στο Google News Showcase τους ψηφιακούς τίτλους tovima.gr, tanea.gr, in.gr και ot.gr, με στόχο την καλύτερη προώθηση του ειδησεογραφικού περιεχομένου της.

    Η συνεργασία με την Google είναι μέρος της ευρύτερης ψηφιακής ανάπτυξης της Alter Ego Media.

    Μια γυναίκα για το ΑΠΕ;

    Τα «χνάρια» της ΕΡΤ ακολουθεί και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την προεδρία του οποίου αναζητείται στέλεχος γένους θηλυκού.

    Πρόσφατα η ενιαία θέση του προέδρου-γενικού διευθυντή, την οποία καλύπτει ο Αιμίλιος Περδικάρης, «έσπασε» στα δύο, σε αυτήν του προέδρου και σε εκείνη του γενικού διευθυντή. 

    Τελικά ποιος κάλεσε την Αστυνομία όταν ανηφόρισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη;

    Για λόγους συμβολικούς, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το πρώτο Δ.Σ. της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη στέλνοντας έμμεσα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποβαθμίσει την ΕΡΤ-3. Με το που μαθεύτηκε η άνοδος του Δ.Σ. στο Βορρά, υποτίθεται ότι προγραμματίστηκε – σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ που αλίευσαν την πληροφορία από το αστυνομικό δελτίο – συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενων της ΕΡΤ3 έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την υποβάθμιση του προσωπικού και των δομών της (κανάλι και ραδιοσταθμοί).

    Ακριβώς εκείνη την ώρα- στις 7 μ.μ. δηλαδή- αναμενόταν να αρχίσει η τελετή της ΕΡΤ3 για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας η οποία θα πραγματοποιείτο στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Ωστόσο ούτε ένα από τα σωματεία εργαζομένων στην ΕΡΤ3 είχε προκηρύξει την παραμικρή κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μουσικής, ανέφεραν στην αρχή της ημέρας εργαζόμενοι με κατάπληξη. Απορούν δε διότι στην τελετή κοπής έχει προσκληθεί και το προσωπικό. 

    Προφανώς το «δελτίο κινητοποιήσεων» δεν συνιστά επινόηση  της αρμόδιας αστυνομικής διεύθυνσης, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τα ΜΜΕ. Προφανώς στην ΕΛ.ΑΣ. υποβάλλονται επισήμως και με συγκεκριμένη διαδικασία αιτήματα για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και προστασίας. Ενδεχομένως αιτήματα να υποβάλλονται  και τηλεφωνικώς από επίσημα χείλη. 

    Εκτιμάται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ3 με αίτημα της- γραπτώς ή τηλεφωνικώς- ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να ενεργήσει με τα προβλεπόμενα.

    Αλλά ακόμα κι αν δεν έγινε έτσι, αλλά το αίτημα για μέτρα τάξης ενδεχομένως να εκφράστηκε από τον μουσικό πολιτιστικό οργανισμό της πόλης εικάζεται ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αυτοβούλως, αλλά έπειτα από σχετική ενημέρωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «που κάποιοι στην ΕΡΤ3 φαντάστηκαν ότι θα γίνει».

    Επί της ουσίας τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου κτηρίου της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη  εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, υπογράμμισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη.

    Στους υψηλούς στόχους της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, απαριθμώντας μια σειρά από «έργα ουσιαστικής αλλά κι εμβληματικής σημασίας για τη Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ3 και την παρουσία της στην πόλη». Ειδικότερα, ανακοίνωσε την επικείμενη ανάθεση, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, των μελετών, αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών, γεωτεχνικών και άλλων, ενόψει της ανέγερσης νέου κτηρίου επί της Λεωφόρου Στρατού, που θα συστεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης ΕΡΤ3, καθώς και την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» της ενεργειακής αναβάθμισης του υφιστάμενου τριώροφου κτηρίου της ΕΡΤ3.

    «Η ΕΡΤ επέλεξε στρατηγικά τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη ως το κύριο κέντρο για τη διασφάλιση της συνέχειας λειτουργίας (business continuity) στην παραγωγή και μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου» ανέφερε η κυρία Κασκανιώτη, επισημαίνοντας ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός υποστήριξης που έχει εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Στρατού «εξασφαλίζει τη συνέχιση της μετάδοσης του ραδιοτηλεοπτικού σήματος σε όλη τη χώρα, σε περίπτωση προβλήματος στην Αγία Παρασκευή, υποστηρίζοντας τη μετάδοση της κύριας πολυπλεξίας με τα κανάλια Βουλή, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, το EΡTNEWS και τα πανελλαδικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ».

    Δεν δεδικαίωται ο αποθανών Γιώργος Γεωργίου για το ΕΣΡ που ελέγχει τον «Ντεντέκτιβ Μονκ» όσο και τον Νίκο Ευαγγελάτο

    Τους εκπροσώπους του Real FM κάλεσε την περασμένη Πέμπτη σε ακρόαση το ΕΣΡ για «παραβίαση των διατάξεων περί αξίας ανθρώπου, δυσμενών διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, ευπρεπούς εκφοράς λόγου και συμπεριφοράς, ποιοτικής στάθμης προγράμματος». Όλα αυτά υποτίθεται ότι έκανε στο παρελθόν ο από 5/6/23 εκλιπών Γιώργος Γεωργίου που δεν βρίσκεται στη ζωή για να απολογηθεί.

    Όμως το ΕΣΡ ασχολήθηκε και με τον «Ντεντέκτιβ Μονκ». Στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Αρχή ασχολήθηκε με καταγγελία που έγινε το 2019 για μια σκηνή βίας στη σειρά. Το ΕΣΡ απάλλαξε το Star από την κατηγορία περί μη προστασίας ανηλίκων. 

    Στο επίκεντρο του ΕΣΡ βρίσκεται η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega για τον τρόπο προβολής της υπόθεσης της 12χρονης, θύματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης στον Κολωνό. Η Αρχή εξετάζει την επιβολή υψηλών προστίμων στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, ιδιοκτήτρια του Mega.

    Χωρίς «ανταποκριτές» το Real Group

    Αναβρασμός επικρατεί στον όμιλο Real ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ισορροπήσει οικονομικά, αλλά αναζητεί ακόμη το μοντέλο λειτουργίας του προκειμένου να παραμείνει βιώσιμος. Πρόσφατα με εσωτερικό mail ζητήθηκε από τους εργαζόμενους της εφημερίδας να δίνουν τα θέματά τους και στην ηλεκτρονική σελίδα.

    Το αίτημα προκάλεσε την αντίδραση δημοσιογράφου που ενημερώθηκε ότι θα αποχωρήσει εντός του Φεβρουαρίου. Την περασμένη εβδομάδα αποχώρησαν από το pay roll οι ανταποκριτές Ισαάκ Καρυπίδης (Λονδίνο), η Μαρία Δεναξά (Γαλλία) και η Βάνα Στέλλου (Τουρκία) ενώ προηγουμένως είχε αποχωρήσει ο Παντελής Βαλασσόπουλος (Γερμανία).

    Δυνατά χαρτιά για τον Real που προφανώς ανασχεδιάζει τη στρατηγική του. 

    When Harry met Niki…

    Χαμηλό ενδιαφέρον επεφύλαξε το τηλεοπτικό κοινό στη  συνέντευξη του Χάρη Δούκα, του νέου δημάρχου της Αθήνας στην εκπομπή «Μεγάλη εικόνα» του MEGA και στη Νίκη Λυμπεράκη που συγκέντρωσε 4,4% στο δυναμικό κοινό, ενώ συνολικά την είδαν 110.000 τηλεθεατές.

    Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με το «The 2night show» την ίδια ώρα στον ΑΝΤ1 συγκέντρωσε 12,1% στο δυναμικό κοινό και η Ζήνα Κουτσελίνη με το «Ζήνα το βράδυ» στο STAR 9,5% (215.000 τηλεθεατές).

    «Λάβρα» η Κατερίνα Καινούργιου εναντίον Λάμπρου Κωνσταντάρα 

    Νέος πόλεμος μεταξύ Κατερίνας Καινούργιου και Λάμπρου Κωνσταντάρα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την απουσία της Φαίης Σκορδά στο ΣΚΑΙ προκειμένου η παρουσιάστρια του «Fay’s Time» να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της, με το κανάλι να μεταδίδει την εκπομπή με πρωταγωνίστρια μια… άδεια καρέκλα.

    Η απάντηση του Λάμπρου Κωνσταντάρα για τις αντιδράσεις σχετικά με το ότι το «Fay’s time» μεταδόθηκε, επικρίθηκε από την Κατερίνα Καινούργιου.

    Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας είπε: «Μια παράκληση. Μην ανοίγουμε έριδες και διχόνοιες για μια καρέκλα, ένα πένθος και μια εκπομπή που πρέπει να βγει στον αέρα, ας είμαστε όλοι αγαπημένοι».

    Μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, η Κατερίνα Καινούργιου είπε:

    «Είπε ο άνθρωπος που καθημερινά ανοίγει έριδες και διχόνοιες, και τοποθετείται. Δεν τον έχω σε καμία, καμία εκτίμηση. Συγγνώμη που θα το πω. Τους άλλους συνεργάτες τους εκτιμώ πάρα πολύ, αλλά με τον συγκεκριμένο… Του δίνω αξία, έχεις δίκιο, αλλά θέλω να πω δυο πράγματα. Ίσως όλο αυτό που είχε γίνει με τη Φαίη και είχα ενοχληθεί, έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο συγκεκριμένος». Και η Κατερίνα Καινούργιου συνέχισε, δηλώνοντας: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που μιλάει με χυδαία λόγια για τους άλλους. Για μένα έχει μιλήσει με τα χειρότερα, ενώ μέχρι πέρυσι μου έστελνε κάτι αποθεωτικά μηνύματα. Δεν τον έχω σε καμία υπόληψη. Δε θέλω να μιλάω για τον Κωνσταντάρα. Θεωρώ ότι είναι λίγος. Της αξίζει της Φαίης κάποιος πολύ καλύτερος στην ομάδα της. Γι’ αυτό το άτομο δε θέλω να μιλάω».

    Γιατί δεν αισθάνεται «μ@λ@κ@ς» ο Λιάγκας και γιατί υπερασπίζεται τη gay κοινότητα από την εκπομπή του;

    Άποψη για τον «Άλλο Άνθρωπο»  είχε και ο Γιώργος Λιάγκας που ξέσπασε on air δηλώνοντας εκ των υστέρων ότι είχε «μυριστεί» ότι ο Πολυχρονόπουλος ήταν  «παπατζής» και για αυτό «δεν πήγε ποτέ να γυρίσει την κουτάλα», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Ο παρουσιαστής μίλησε και για συναδέλφους του που έχουν πάει να γυρίσουν την κουτάλα, για να φωτογραφηθούν, κάνοντας λόγο για τις «αμαρτίες» της διασημότητας… Για να καταλήξει ότι η φιλανθρωπία πρέπει να είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα, για να μην αισθάνεται μ@λ@κ@ς ο άλλος όταν προσφέρει!

    «Δεν θέλω να το παίξω μάγκας, αλλά δεν έπεσα από τα σύννεφα… έχω κι εγώ τους δικούς μου λόγους να βρίσκω τις δικλείδες ασφαλείας και να μην πέφτω από τα σύννεφα. Επίσης, όλους τους ανθρώπους που έχουμε αναγνωρισιμότητα, όλες αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις μάς χρησιμοποιούν και τις χρησιμοποιούμε, γιατί πολλές φορές είναι και το φύλλο συκής της αμαρτίας μας, αν υπάρχει αμαρτία.

    Εγώ, λοιπόν, επειδή είχα προτάσεις να πάω στον «Άλλον άνθρωπο» να βοηθήσω, να μαγειρέψω… για κάποιο λόγο, διαισθητικά, αρνήθηκα να πάω να βοηθήσω. Θα μου πεις, στην «Κιβωτό του Κόσμου» δεν πήγες; Πήγα… Δεν έχει σημασία και δεν το μετανιώνω.

    Το θέμα είναι ότι εδώ, κάτι μέσα μου με έτρωγε και είχα και κάποιες ενδείξεις τις οποίες δεν είναι ακόμα η ώρα να τις πω. Εμένα όταν διατυμπανίζεται η φιλανθρωπία, μου έρχεται να κάνω και λίγο εμετό.

    Η φιλανθρωπία πρέπει να αποδεικνύεται ότι είναι τίμια και διαφανής. Όλοι έχουν βάλει λεφτά στον Άλλο Άνθρωπο, αισθάνονται μ@λ@κ@ς όλοι! Όλοι»! Πάντως χθες στο «Πρωινό» ο Λιάγκας υπερασπίστηκε την κοινότητα των gay (ανδρών) όταν σε ζωντανή σύνδεση ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξερράγη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ξεστόμισε μια αδιανόητη ατάκα του εξόργισε τους πάντες στην εκπομπή.

    Ο γνωστός πολιτικός εξέφρασε την άποψή του για τα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο, μετά από μια σύντομη συζήτηση με τον Τάσο Τεργιάκη, είπε το αδιανόητο: «Καλά, εντάξει, έπεσα σε ‘αδελφάτο’» προκαλώντας την οργή του πάνελ. «Είμαι παντρεμένος με δυο παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ» απάντησε ο Τάσος Τεργιάκης με τη Φωτεινή Πετρογιάννη να αναφωνεί «ντροπή», και τον Γιώργο Λιάγκα να φωνάζει μαινόμενος: «Δεν το αφήνω να περάσει έτσι. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζεται αδερφάτο υποτιμητικά, λες και οι αδερφές είναι κάτι κατώτερο, οι ομοφυλόφιλοι… Όταν λέτε ότι “έπεσα σε αδελφάτο”».

    Γιώργος Παπαδάκης forever στον ΑΝΤ1

    Για άλλα 2 χρόνια αναμένεται να υπογράψει με τον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης, διαχρονικός εκπομπάρχης του «Καλημέρα Ελλάδα» συνεχίζοντας και ως σύμβουλος ενημερωτικών εκπομπών. Μέσα στις επόμενες μέρες και η Μαρία Αναστασοπούλου θα ξεκινήσει τις συζητήσεις με το κανάλι.

    Διχάζει το ντοκιμαντέρ του Netflix που εμφανίζει τον Μέγα Αλέξανδρο ερωτευμένο με τον Ηφαιστίωνα

    Το ντοκιμαντέρ “Alexander: The Making of a God”, το οποίο εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκίνησε να προβάλλεται στο Netflix αναστατώνοντας το «Χ» και τη socialmediaκή σφαίρα καθώς ο μέγας Μακεδόνας στρατάρχης παρουσιάζεται ως ομοφυλόφιλος.

    Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα ιστορικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αν ο Ηφαιστίωνας και ο Μ. Αλέξανδρος ήταν πράγματι εραστές και όχι μόνο στενοί φίλοι, το Netflix στέκεται στην πλευρά της Ιστορία που θέλει τον γιό του Φιλίππου του Β’ να είναι bisexual. 

    Η σκηνή που συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται στα πρώτα 10’ λεπτά του εναρκτήριου επεισοδίου της σειράς, όπου ο Μακεδόνας βασιλιάς, έπειτα από πάλη με τον Ηφαιστίωνα, φιλάει στο στόμα και στο σώμα τον φίλο του ενώ ανταλλάσσουν τρυφερά χάδια, με τον Πτολεμαίο να τους κοιτάζει και να λέει στον Αλέξανδρο: «Καλό θα ήταν ο βασιλιάς να φοράει ρούχα».

    Τον Αλέξανδρο υποδύεται ο Μπακ Μπρεϊθγουέιτ και τον Ηφαιστίωνα ο Γουίλ Στίβενς.

    Πρώτο στην ενημέρωση το Mega τον Ιανουάριο 

    Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» -ο νικητής της βραδινής ενημέρωσης- αλλά και οι ενημερωτικές εκπομπές «Live News» και «Κοινωνία Ώρα MEGA» κυριάρχησαν του ανταγωνισμού στην τηλεθέαση τον Ιανουάριο. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ», με τη Ράνια Τζίμα στην παρουσίαση από Δευτέρα έως Πέμπτη, την Κατερίνα Παναγοπούλου την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ήρθε πρώτο ανάμεσα σε όλα τα δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης, με 622.000 τηλεθεατές. Ακολούθησαν: STAR 494.000, ΣΚΑΪ 442.000, ALPHA 422.000, ANT1 405.000, OPEN 257.000, ΕΡΤ1 227.000.

    Το «Live News» ήταν πρώτο και τον Ιανουάριο με μέσο όρο 21,2% στο σύνολο του κοινού και την κάλυψη να ξεπερνά τους 1,6 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στο δυναμικό κοινό 18-54, η εκπομπή κέρδισε την πρωτιά με ποσοστό 15,4%. 

    Η «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές σημειώνοντας τις υψηλότερες επιδόσεις της καθώς και ρεκόρ τηλεθέασης για τη σεζόν 2023-2024 το οποίο κατέρριψε δύο φορές μέσα στον μήνα.

    Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η εκπομπή έκλεισε με το καλύτερο μερίδιο στο δυναμικό κοινό 18-54, 29,9%.

    Στον μέσο όρο του μήνα, το ενημερωτικό magazino με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη διατήρησε την πρωτιά με μέσο όρο 20,4% στο σύνολο του κοινού και 18,8% στο δυναμικό κοινό 18-54.

    3 εκατ. βλέπουν συνδρομητική TV, νόμιμα και παράνομα

    Οι συνδρομητές Cosmote TV και ΝΟVA ξεπερνούν το 1,1 εκατ. στην Ελλάδα, την ώρα που οι χρήστες πειρατικών προγραμμάτων στη χώρα μας υπολογίζονται μέχρι στις 900.000. Η Vodafone TV διαθέτει 180.000 συνδρομητές ενώ οι πλατφόρμες streaming, συσπειρώνουν 800.000 συνδρομητές. Το Netflix, υπολογίζεται ότι διαθέτει περίπου 600.000 συνδρομητές, ενώ το Disney+ 200.000 συνδρομητές. Σημαντική είναι και η παρουσία του Prime Video της Amazon, με 100.000 συνδρομητές, ενώ το Apple Tv έχει 88.000 συνδρομητές.

    Ανοδική πορεία για το ελληνικό Cinobo

    Η Cinobo ΙΚΕ, η εταιρεία της Δάφνης Μπεχτσή που διαχειρίζεται την ομώνυμη streaming πλατφόρμα εμφάνισε τζίρο το 2022 ύψους 1.772.684 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 40,64% σε σχέση με τη χρήση του 2021, όταν είχε κύκλο εργασιών ύψους 1.260.453 ευρώ και 527.290 ευρώ το 2020.

    Τα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν σε 300.904 ευρώ το 2022 έναντι 129.714 ευρώ το 2021 και 1.815 ευρώ το 2020. Το α’ εξάμηνο του 2023 οι πωλήσεις της ανέβηκαν κατά 23,3%. 

    Η «μπηχτή» Κακλαμάνη στη Μαρία Αναστασοπούλου με στόχο τον ΣΚΑΙ

    Με μια μπηχτή που μόνο ο Νικήτας Κακλαμάνης ξέρει να πετάει, ο βουλευτής της Ν.Δ. «κάρφωσε» με τον γάντι τον ΣΚΑΪ σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

    Απευθυνόμενος στη Μαρία Αναστασοπούλου, που παρουσιάζει μαζί με τον Γιώργο Παπαδάκη την πρωινή εκπομπή του καναλιού, ανέφερε ότι «με την κυρία Αναστασοπούλου δεν είχα τη χαρά να συναντηθούμε όταν ήταν σε άλλο κανάλι, στο κανάλι που δουλεύατε έχω να εμφανιστώ από το 2016».

    Ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ότι για το γεγονός ότι έχει να εμφανιστεί στον ΣΚΑΪ εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν καμιά ευθύνη οι δημοσιογράφοι, «φωτογραφίζοντας» την ιδιοκτησία.

     

    Σε απεργία οι δημοσιογράφοι στην Cosmote TV την Κυριακή του ντέρμπι

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ συνεδρίασε εκτάκτως και κήρυξε απεργία για όλους τους δημοσιογράφους που απασχολούνται στην Cosmote TV από τις 6 το πρωί την Κυριακή  έως τις 6 το πρωί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου με αιτήματα:

    * τον επανακαθορισμό των όρων των συμβάσεων εργασίας,

    * την καταβολή αμοιβής για νυχτερινή απασχόληση και εργασία την Κυριακή, και τέλος

    * την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων καθώς και αποζημίωσης για εργασία σε ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης και εργασία εκτός έδρας.

    Υπενθυμίζουμε ότι τις Κυριακές έχει τους αγώνες και τις αθλητικές εκπομπές. Και αυτή την Κυριακή έχουμε το ντέρμπι Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό. 

    Πρωτιά για τις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ

    Η εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο κατέκτησε την πρώτη θέση στη ζώνη της στο γενικό σύνολο του κοινού με 18,9% όπως και οι «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα με μέσο όρο 18,8% στο γενικό σύνολο. 

    Ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι με το «Famagusta» του MEGA

    Πικαρισμένοι εμφανίζονται σε διπλωματικό και μηντιακό επίπεδο Τούρκοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι με τη σειρά του Mega «Famagusta».

    Για ορισμένα ακροδεξιά τουρκικά ΜΜΕ η σειρά περιέχει δήθεν συκοφαντίες κατά της «ειρηνευτικής επιχείρησης» της Τουρκίας στην Κύπρο, όπως χαρακτηρίζεται η τουρκική εισβολή, κάνοντας μάλιστα λόγο για διαστρέβλωση της ιστορίας καθώς συκοφαντούνται οι Τούρκοι στρατιώτες.

    Όλα τα hot θέματα του Ραδιοφώνου

    Ένα από τα μεγαλύτερα events για το ραδιόφωνο στη χώρα μας, έρχεται και φέτος για να αποτυπώσει τις εγχώριες και διεθνείς τάσεις γύρω από το μέσο.

    Το «All Things Radio» θα διεξαχθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, με τη διοργάνωση της ΕΙΙΡΑ και την υποστήριξη της ΑΕΜΑΡ.

    Η Βαλέρια Τσάμη (Focus Bari) Πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ

    Το νέο Δ.Σ. του ΣΕΔΕΑ που εξελέγη από την Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την 24.01.2024, μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα έχει την εξής σύνθεση:

    • Βαλέρια Τσάμη (Focus Bari) – Πρόεδρος
    • Άντζελα Σταθοπούλου (Metron Analysis)– Αντιπρόεδρος
    • Κώστας Σιγαλός (Global Link) – Γενικός Γραμματέας
    • Ντορίνα Φυντάνη (NielsenIQ) – Ταμίας
    • Ραφαήλ Σουστιέλ (DataPower) – Μέλος

    Η θητεία του Δ.Σ. είναι διετής.

    Η Κατερίνα Παναγιωτάκη επικεφαλής της Αθηναϊκά Θέατρα του Διονύση Παναγιωτάκη

    Η Κατερίνα Παναγιωτάκη ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας Αθηναϊκά Θέατρα Διονύση Παναγιωτάκη έχοντας έρθει από το Λονδίνο με εμπειρία στον χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής.

    Παράλληλα η Primavisione θα συνεχίσει να επενδύει στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, έχοντας ξεκινήσει συζητήσεις με Mega, ANT1, Alpha και ΕΡΤ.

    Όλα τα νέα επεισόδια των σειρών του ΑΝΤ1 on demand στο ΑΝΤ1+ Preview

    Η δραματική σειρά «Έρωτας φυγάς» είναι τώρα διαθέσιμη στο ANT1+ Preview που δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθεί on demand κάθε εβδομάδα όλα τα νέα επεισόδια των αγαπημένων σειρών πριν από την προβολή τους στην τηλεόραση: «Η Μάγισσα», «Παγιδευμένοι» και «Ο Πρώτος Από Εμάς».

    Δύο συμφωνίες για την Cosmote TV

    H Cosmote TV ανανέωσε για δύο χρόνια (έως και το 2026) τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Emirates FA Cup (Κύπελλο Αγγλίας) και τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του FIBA Basketball Champions League.

    Τι αλλάζει στο πρόγραμμα του ALPHA 

    Τίτλους τέλους αναμένεται να ρίξει τον Ιούνιο ο «Παράδεισος των κυριών», ενώ στο φίνις του βρίσκεται και το «Προξενιό της Ιουλίας».

    Την ίδια στιγμή, επανεξετάζονται οι προοπτικές για τον «Σασμό 4», με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει το οριστικό φινάλε της σειράς να γράφεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Στη Vodafone TV το PANIK TV

    To Vodafone TV, καλωσορίζει το νέο τηλεοπτικό κανάλι της Panik Entertainment Group. Το νέο κανάλι Panik TV συνδυάζει music videos απ’ όλα τα είδη μουσικής καθώς και ψυχαγωγικές και lifestyle εκπομπές που προβάλλονται καθημερινά όλο το 24ωρο. 

    Κάτια Μακρή και Μάνος Νιφλής εις …σάρκα μια στον Real

    Μικρή αλλαγή στη μεσημεριανή ζώνη του Real 97.8. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου, οι σόλο εκπομπές της Κάτιας Μακρή (12-1) και του Μάνου Νιφλή (1-2) γίνονται μια, με τους δύο δημοσιογράφους του ραδιοσταθμού να βγαίνουν μαζί στον «αέρα» από τις 12 έως τις 2, πριν το κεντρικό του magazino.

    Διαβατήριο για τον «Σκαραβαίο»

    Για καριέρα εκτός συνόρων ετοιμάζεται η νέα σειρά του Alpha «Ο Σκαραβαίος» με τον Γιάννη Τσορτέκη, σε παραγωγή της εταιρείας Primavisione.

    Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την πώλησή της σε Σερβία και Πορτογαλία, ενώ σε εξέλιξη είναι συζητήσεις και με ελληνική πλατφόρμα. Η αστυνομική σειρά θα κάνει πρεμιέρα στον Alpha αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

    Antenna: Στην κορυφή τα ραδιόφωνα του ομίλου 

    Ο Ρυθμός 94.9 του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ βρέθηκε για ακόμα μια χρονιά στην κορυφή της έρευνας ακροαματικότητας στο εμπορικό κοινό 18-54 ετών για το 2023.

    Ο easy 97.2, το μουσικό ραδιόφωνο του ομίλου με ξένο ρεπερτόριο, που μετράει 12 χρόνια λειτουργίας, βρέθηκε στην #1 θέση ανάμεσα σε όλους τους μουσικούς σταθμούς της Αθήνας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. 

    Τι θα γίνει με την Παραλία και την Ηλέκτρα;

    Σκεπτικισμός στην ΕΡΤ για το μέλλον των σειρών «Παραλία» και «Ηλέκτρα» η συνέχιση των οποίων τελεί υπό την αίρεση της χρηματοδότησής τους από το ΕΚΟΜΕ

    Alpha: Σατιρίζοντας τις σειρές των άλλων;

    H  νέα παραγωγή των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου για τον Alpha  θα έχει ως σημείο αναφοράς το σατιρικό σχολιασμό άλλων δημοφιλών παραγωγών της ιδιωτικής και δημόσια τηλεόρασης. Του Alpha; 

    Survivor: Οι νέοι παίκτες στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ

    Καινούριοι παίκτες μπαίνουν στο Survivor και μέσα σε αυτούς θα είναι και ο James Καφετζής, η Σταυρούλα Χρυσαειδή, η Κέλλυ Αραούζου, ο Κώστας Βουγιουκλάκης, ο Ανδρέας Δερμιτζάκης και ο Θόδωρος Τουρκογιώργος.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ερώτημα της συνδρομής στο ERTflix, οι ζημιές της Real, η αριστερή μετάγγιση στον ΣΚΑΪ, οι νέες business του Κυριακού και τι θα κάνει η Ελένη

    Όλη η αλήθεια για το ΕΚΟΜΕ – Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου, Λεωνίδα Χριστόπουλου

    Κυριακού εναντίον Tanweer Productions και Τζώρτζη Ποφάντη – Ο ρόλος του λιβανέζου Τζόζεφ Σαμάν