ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή η εξάμηνη ουγγρική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που άρχισε την 1η Ιουλίου, «έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη ζημιά».
Οι αμφιλεγόμενες κινήσεις του Όρμπαν
Ο Ούγγρος ακροδεξιός πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, πυροδότησε διαμάχη τις τελευταίες ημέρες ταξιδεύοντας στη Ρωσία και την Κίνα χωρίς συνεννόηση και υποστήριξη των ομολόγων του ηγετών των υπόλοιπων χωρών-μελών στην ΕΕ.
Ο Όρμπαν συναντήθηκε επίσης την Πέμπτη με τον τέως (και εν νέου υποψήφιο) πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.
Η απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ
«Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχιστεί η ουγγρική προεδρία του συμβουλίου», είπε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε πώς το Βερολίνο σχεδίαζε να απαντήσει στις πρόσφατες διπλωματικές επισκέψεις του Όρμπαν.
«Βρισκόμαστε στη 12η ημέρα της ουγγρικής προεδρίας και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημιά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Διαβάστε επίσης:
Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Προκήρυξη φωτογραφικού διαγωνισμού
Γερμανία για την υπόθεση Rheinmetall: «Δεν θα επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσει η Ρωσία»
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τι απαντά για τις επιστροφές επιδοτήσεων στο ρεύμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παπασταύρου: Νέα «Εξοικονομώ» με αυτοπαραγωγή και αποθήκευση – Στόχος 30% φθηνότερο ρεύμα
- Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Σχέδιο 27 εκατ. ευρώ για υποδομές και προσέλκυση μόνιμων κατοίκων
- Ενίσχυση 400 ευρώ σε 2,2 εκατ. δικαιούχους στις 30 Νοεμβρίου – Ποιοι θα τη λάβουν
- Ομόλογα: Η μείωση του ελληνικού χρέους ασπίδα στην αύξηση του κόστους δανεισμού διεθνώς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.