ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προς πώληση διατίθεται, για μία ακόμη φορά, η εμβληματική θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, που έχει μετονομαστεί σε Christina O, έναντι 90 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Morley Yachts.
Στο 99,1 μέτρων σκάφος έχουν φιλοξενηθεί επιφανείς πολιτικοί, επιχειρηματίες, ηθοποιοί του Χόλιγουντ, όπως οι Μέριλιν Μονρόε, Λιζ Τέιλορ, Γκρέις Κέλι, Φραν Σινάτρα, Μαρία Κάλλας, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Γουίνστον Τσώρτσιλ και Τζον Φ. Κένεντι.
Κατασκευάστηκε το 1943 ως φρεγάτα Stormont (GRT 1602) και ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πήρε μέρος στην Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας.
Ο Αριστοτέλης Ωνάση την αγόρασε το 1954 σε τιμή scrap, έναντι 34.000 δολαρίων και στη συνέχεια ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ.
Το ναυπηγικό σχέδιο ήταν του Γερμανού αρχιτέκτονα Καζάρ Πίναου, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός ανήκει στον Κώστα Καράμπελα. Η πιο πρόσφατη ανακαίνιση της θαλαμηγού έγινε το 2022.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Jamie Dimon: Ο επικεφαλής της JPMorgan προειδοποιεί – Η «αδύναμη» Ευρώπη αποτελεί οικονομική απειλή για τις ΗΠΑ
- Μήνυμα Καραμανλή: Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα δεκτικοί απέναντι στους έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους
- Σταύρος Παπασταύρου στο Fox News: Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα δεν είναι μόνο στρατηγικοί εταίροι. Aναδιαμορφώνουν το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης
- Τα οφέλη από την νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους: «Aνάσα» στον Προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ το χρόνο