ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μικρή υποχώρηση σημείωσαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς οι έμποροι προσπαθούν να σταθμίσουν την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ έναντι της κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Το WTI για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε κατά 0,2% στα 81,54 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, παραμένοντας κλειδωμένο σε ένα στενό εύρος τιμών. Σε επίπεδο μήνα ο Ιούνιος είδε το αμερικανικό αργό να κλείνει κατά σχεδόν 6% υψηλότερα, ενώ από τις αρχές της χρονιάς σημειώνει κέρδη 14,06%.
Το Brent Αυγούστου, το οποίο λήγει την Παρασκευή, σημείωσε μικρή αλλαγή στα 86,41 δολάρια το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχώρησε 0,3% στα 85 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα το Brent σημείωσε κέρδη λίγο πάνω από 4% ενώ από την αρχή του έτους κινείται με κέρδη σχεδόν 10%.
Το πετρέλαιο βρήκε στήριξη από την ένταση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ στο Λίβανο πλησιάζουν πιο κοντά σε μια πλήρη σύγκρουση. Την ίδια ώρα, οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην περιοχή.
Από την άλλη, οι οικονομικές προοπτικές της Κίνας παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει την αγορά. Η επιβράδυνση της ζήτησης στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο ανάγκασε τα διυλιστήρια να μειώσουν τη λειτουργία τους και να παρατείνουν τη συντήρησή τους.
Από εκεί και πέρα, οι έμποροι είδαν τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού από τη FED να επιβραδύνεται τον Μάιο, ενισχύοντας την υπόθεση για χαμηλότερα επιτόκια αργότερα φέτος.
Διαβάστε επίσης
Ομπάμα στηρίζει Μπάιντεν παρά το ναυάγιο στο debate: «Υπάρχουν και κακές στιγμές»
Σκόπια: Σεβόμαστε τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέει το υπ. Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το κόμμα Κάρυ και οι Ρώσοι, γιατί έχει νεύρα ο θυμωμένος Νίκος, οι φθινοπωρινές κάλπες, μομφή vs Final Four και το πίσω – μπρος του Ερντογάν
- Η Δημοκρατία δεν περίμενε την Μαρία Καρυστιανού
- Fear of the (Red) Dark! Στο… κατακόκκινο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός με στόχο την πρόκριση και το 4ο τρόπαιο στην EuroLeague
- Καρυστιανού: Πρεμιέρα με άδεια πλατεία, Κατερίνα Μουτσάτου, Μίκη Θεοδωράκη, Μπιθικώτση και… Κοργιαλά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.