ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία έχει μια σαφή αντίληψη για το ότι οποιοδήποτε σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία θα πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και η ειρήνη θα πρέπει να είναι δίκαιη, δήλωσε σήμερα ο Μιχαήλο Ποντολιάκ σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι .
Σχολιάζοντας το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία που παρουσίασαν δύο βασικοί σύμβουλοί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, ο Ποντολιάκ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει χωρίς να λογοδοτήσει η Ρωσία.
Το Reuters μετέδωσε σήμερα ότι οι σύμβουλοι παρουσίασαν στον Τραμπ ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία -αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές- σύμφωνα με το οποίο θα ειπωθεί στην Ουκρανία ότι θα λάβει περισσότερα αμερικανικά όπλα μόνο αν προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο Ποντολιάκ δήλωσε ότι το πάγωμα του πολέμου, ο οποίος διανύει αυτή τη στιγμή τον 28ο μήνα του, στις σημερινές γραμμές του μετώπου θα είναι «παράξενο», καθώς η Ρωσία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και βρίσκεται σε ουκρανικό έδαφος. «Η Ουκρανία έχει μια απολύτως σαφή κατανόηση και αυτό διατυπώνεται στην ειρηνευτική φόρμουλα που πρότεινε ο πρόεδρος (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι, αναφέρεται σαφώς εκεί – η ειρήνη μπορεί να είναι μόνο δίκαιη και η ειρήνη μπορεί να βασίζεται μόνο στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε σε διαδικτυακή του συνέντευξη.
Ο Ποντολιάκ επανέλαβε επίσης την ουκρανική θέση, απορρίπτοντας τους όρους κατάπαυσης του πυρός που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ως παράλογους. Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο συμφωνήσει να παραδώσει το σύνολο τεσσάρων περιοχών στα ανατολικά και τα νότια που διεκδικεί η Μόσχα. «Βλέπουμε το σχέδιο του Πούτιν ότι είναι απολύτως γελοίο», δήλωσε ο Ποντολιάκ.
Διαβάστε επίσης:
Εύβοια: Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας -Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Προφυλακιστέοι οι 5 κατηγορούμενοι για επίθεση σε βάρος εθελοντών στην Πάρνηθα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανατροπές στην παγκόσμια ναυτιλία – Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα, οι κυρώσεις στη Ρωσία, ο σκιώδης στόλος και οι Ελληνες εφοπλιστές
- H EE «πάγωσε» τη συμφωνία εμπορίου με τις ΗΠΑ αναμένοντας από τον Τραμπ να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του
- Wall Street: Επιφυλακτικότητα εν μέσω σύγχυσης για τους δασμούς
- Μεξικό: 2.500 επιπλέον στρατιώτες στην πολιτεία Χαλίσκο μετά τις λεηλασίες για τον θάνατο του «Ελ Μέντσο»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.