ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Kατατέθηκαν 238.000 νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, την εβδομάδα έως τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από το FactSet ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα έφταναν τις 235.000.
Πρόκειται για μείωση από τις 243.000 αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών.
Οι αιτήσεις ανεργίας που αναφέρθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουνίου αύξησαν τον κινητό μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων στις 227.000, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, πάνω από την τάση μεταξύ 208.000 και 213.000 από τον Φεβρουάριο.
Σε περίπτωση που επιμείνουν τα υψηλά επίπεδα, θα μπορούσε να υποδηλωθεί μια διαρκής χαλάρωσης στην αγορά εργασίας, οδηγώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (fed) στην επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για μείωση των επιτοκίων.
Διαβάστε επίσης:
Κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ; «Η Fed παίζει με τη φωτιά», λέει η δημιουργός του κανόνα «Sahm»
Νετανιάχου σε ΗΠΑ: Αδιανόητο να καθυστερείτε τις παραδόσεις όπλων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προτάσεις με δυνατά φαβορί για το Σαββατοκύριακο
- Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος που έβαλα το κρακεράκι στο στόμα μου – Δεν θα είναι καθόλου ομαλή η διαδικασία στη δίκη για τα Τέμπη
- Health-IQ: Νέο ψηφιακό εργαλείο για αξιολόγηση και διαφάνεια στο ΕΣΥ
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Στον εισαγγελέα ο γνωστός ο γκαλερίστας μετά την έφοδο του ελληνικού FBI – Το βίντεο με το Ευαγγέλιο που τον «έκαψε»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.