ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να απαντήσουν στις βιομηχανικές πολιτικές της Κίνας με “στρατηγικό και ενιαίο τρόπο”, ώστε να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα των κατασκευαστών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Σε δηλώσεις της στη Φρανκφούρτη σχετικά με τη σημασία της αμερικανοευρωπαϊκής συμμαχίας, η Γέλεν δήλωσε ότι η πλεονάζουσα βιομηχανική ικανότητα της Κίνας απειλεί τόσο τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όσο και τη βιομηχανική ανάπτυξη των χωρών της αναδυόμενης αγοράς.
“Η βιομηχανική πολιτική της Κίνας μπορεί να φαίνεται απομακρυσμένη καθώς καθόμαστε εδώ σε αυτή την αίθουσα, αλλά αν δεν αντιδράσουμε στρατηγικά και ενωμένα, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τόσο στις χώρες μας όσο και σε όλο τον κόσμο μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο”, προειδοποίησε η Γέλεν.
Διαβάστε επίσης:
fil-eco: Κάδοι κομποστοποίησης Urbalive για διαχείριση απορριμμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φον ντερ Λάιεν: Να χρησιμοποιηθούν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για ένα νέο δάνειο στην Ουκρανία
- Αλεξάνδρα Νίκα-Κωνσταντίνος Αργυρός: Δια χειρός Celia Kritharioti τα βαπτιστικά του μικρού Βασίλη
- Ανδρέας – Αλκιβιάδης Δαυίδ: Εξώδικη διαμαρτυρία στο mononews – Τι αναφέρει για τις σχέσεις του με τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Δαυίδ – Η απάντησή μας
- Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια αστυνομικοί για έλλειμμα άνω των 750.000 ευρώ που αποκαλύφθηκε μετά την αυτοκτονία υπαστυνόμου
