ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι και σημαντικοί Σύμμαχοι, που συμβάλλουν στην κοινή άμυνα και ασφάλεια
Σοκ και αποτροπιασμό εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ από την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας.
«Σοκαρισμένος και αποτροπιασμένος από την ένοπλη επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Του εύχομαι (να έχει) δύναμη για ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). «Οι σκέψεις μου είναι με στον Ρόμπερτ Φίτσο, τα αγαπημένα του πρόσωπα και τον λαό της Σλοβακίας», συμπληρώνει.
Shocked and appalled by the shooting of Prime Minister Robert Fico. I wish him strength for a speedy recovery. My thoughts are with Robert Fico, his loved ones, and the people of Slovakia.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) May 15, 2024
Η Σλοβακία προσχώρησε στο ΝΑΤΟ το 2004, λίγες εβδομάδες πριν από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Σλοβακία: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού
Σλοβακία: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο (video)
Σλοβάκος λογοτέχνης ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κεραμέως: Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης
- Πρόσκληση Δένδια στον Χέγκσεθ να επισκεφθεί την Ελλάδα, συζήτησαν για τα F-35
- Πετρέλαιο: Άνοδος εν όψει των εντάσεων ΗΠΑ – Ιράν
- Χίος: Επεισόδιο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών μεταναστών με επιβεβαιωμένους 14 νεκρούς (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.