ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φιντάν προς ΗΠΑ: Να αξιοποιήσουν περαιτέρω την επιρροή τους στο Ισραήλ, για να σταματήσει τις βλαβερές πολιτικές του
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα (14/5) ότι η Αίγυπτος πρέπει να «πειστεί» να ανοίξει εκ νέου το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα για να «επιτρέψει τη συνέχιση της παράδοσης της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας».
Ο Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «το κλειδί για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας είναι τώρα στα χέρια των Αιγύπτιων φίλων μας», προσθέτοντας ότι οι ξένοι επικριτές που κατηγορούν το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα κάνουν λάθος.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς «δεν θα ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – αυτή είναι μια αναγκαιότητα ασφαλείας στην οποία δεν θα συμβιβαστούμε», τόνισε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Έρχονται σκόνη και ζέστη από την Πέμπτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κρήτη στο κέντρο της νέας γεωπολιτικής σκακιέρας: Η Μεσόγειος αλλάζει και η Ελλάδα πρέπει να διαβάσει σωστά τον χάρτη
- Δημογραφικό: «Βουτιά» γεννήσεων με μόλις 67.000 μέσα σε 15 χρόνια – 6 νομοί είχαν πτώση πάνω από 50%
- Pharmachim: Έκλεισε το deal του Τσατσαρώνη με την Samsung Bioepis για χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην Ελλάδα – Επιβεβαίωση mononews
- Ζακλίν Ροκ η τελευταία μούσα του Πικάσο – Πορτρέτα σε δημοπρασία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.