ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Robot και AI από Ζούλα και Χιώτη, η περιπέτεια της Κοσιώνη, ένα quiz για πρώην λαμπερή παρουσιάστρια, αλλαγές στην DPG του Γιαννακόπουλου, οι κινήσεις Κυριακού στον ΑΝΤ1, οι νοσταλγοί της Μενεγάκη, ο Καπουτζίδης στο «Σόι σου» και ο… τυφώνας Κριστίν
Αντιδράσεις και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η απαγόρευση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο στάδιο κατά τη διάρκεια της Eurovision.
Ανάμεσα στους αξιωματούχους είναι και ο Έλληνας αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με τους διοργανωτές.
«Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU» ανέφερε αρχικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο «Politico» και στη συνέχεια επεσήμανε:
«Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU. Και τι εξυπηρετεί αυτό; Λιγότερο από έναν μήνα από τις ευρωεκλογές, ποιος κερδίζει από την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από τη Eurovision; Μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και οι εχθροί της Ευρώπης».
Ο κ. Σχοινάς εμφανίστηκε αποφασισμένος να ζητήσει εξηγήσεις προσωπικά. «Θα μιλήσω μαζί τους (με τους ανθρώπους της EBU). Δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει. Θα αναζητήσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δυσαρέσκεια για την απόφαση της ΕΒU να μην επιτρέψει στους θεατές να έχουν σημαίες της ΕΕ μέσα στο στάδιο εξέφρασε και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δια του εκπροσώπου της, που ανέφερε:
«Είναι σίγουρα λυπηρό να απαγορεύεται η σημαία, που είναι η σημαία όλων των μελών της ΕΕ και άλλων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, η οποία συχνά κυματίζει δίπλα στις εθνικές σημαίες σε δημόσια κτίρια».
Η απάντηση της EBU
Η διαμαρτυρία της Κομισιόν είναι το «κερασάκι στην τούρτα» της φετινής Eurovision, που είχαν τεράστιο παρασκήνιο.
Η EBU υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει άτι στην πολιτική της. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και τώρα οι θεατές μπορούσαν να έχουν τη σημαία των χωρών τους και του ουράνιου τόξου.
Η πραγματικότητα είναι μάλλον λίγο διαφορετική. Σε βίντεο από την περσινή χρονιά, εύκολα εντοπίζει κάποιος θεατής σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εξέδρες.
Διαβάστε επίσης:
Τα Public Ιωαννίνων μεγαλώνουν και γίνονται “Public + home”!
Κομισιόν: Και η Booking στο στόχαστρο, μετά τις X, TikTok και Facebook
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 3.683.423 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον Ιανουάριο
- Φαραντούρης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Πράξεις εθνικής κυριαρχίας πριν οποιοδήποτε διάλογο
- Deutsche Bank: Στα 6.000 δολάρια ο χρυσός έως το τέλος του 2026
- Νέα Πέραμος – Δολοφονία 27χρονου: Τον κράτησαν ζωντανό για έξι ημέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.