ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Aβεβαιότητες”, ανέφερε την Παρασκευή η πρόεδρος της Fed του Ντάλας Λόρι Λόγκαν, σχετικά με το κατά πόσον η νομισματική πολιτική είναι επαρκώς περιοριστική, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι είναι “πολύ νωρίς” για να μειωθούν τα επιτόκια.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Fed διατήρησε τα επιτόκια στο εύρος του 5,25%-5,50%.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ σημείωσε ότι η έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό μέχρι στιγμής φέτος, σημαίνει ότι τα επιτόκια θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να παραμείνουν σταθερά στο σημείο που βρίσκονται, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο.
Διαβάστε επίσης:
Huw Pill (BoE): Να μην παρασυρθούμε από «θετικά στοιχεία» για τον πληθωρισμό
Κομισιόν: Εκταμιεύτηκε η 1η δόση στήριξης €50 εκατ. στη Βόρεια Μακεδονία
Microsoft: Στο Κογκρέσο ο πρόεδρος Σμιθ θα λογοδοτήσει για την κυβερνοασφάλεια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.